Τρίτη, 9 Οκτωβρίου του 2012 από: Melissa Α. Bartoszewski, DC

Βάζετε (Splenda) σπλέντα στον καφέ σας;

Ή  την χρησιμοποιείτε σε μαγειρεμένα τρόφιμα, αντί της κανονικής ζάχαρης ή άλλων φυσικών εναλλακτικών λύσεων;

Μπορεί να νομίζετε ότι κάνετε μια καλύτερη επιλογή, αλλά στην πραγματικότητα, σας κάνει περισσότερο κακό παρά καλό.

Image

Πολλά τρόφιμα που χαρακτηρίζονται ως «υγιεινά», με χαμηλές θερμίδες, χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, είναι συνήθως χειρότερα για από ό,τι τα κανονικά τρόφιμα.

Συστατικά που είναι χημικώς τροποποιημένα και επεξεργασμένα δεν είναι ότι καλύτερο για σας.

Αν και μακροπρόθεσμες μελέτες σχετικά με την Splenda και τις επιπτώσεις της στους ανθρώπους δεν έχουν πραγματοποιηθεί, το να καταπίνουμε πρόθυμα πιθανώς καρκινογόνα υλικά δεν είναι και τόσο ασφαλές.

Τα πολλά προβλήματα με την (Splenda) σπλέντα

Η Splenda, επίσης γνωστή ως σουκραλόζη, είναι ένας συνδυασμός από μαλτοδεξτρίνης και δεξτρόζης και είναι 600 φορές γλυκύτερη από την κανονική ζάχαρη.

Η Splenda είναι μια συνθετική ένωση που ανακαλύφθηκε το 1976 από τους επιστήμονες στη Βρετανία αναζητώντας ένα νέο είδος φυτοφαρμάκου, και είναι παρόμοια σε χημική σύνθεση με το DDT.

Image

Η Splenda βρίσκεται σε αμέτρητα προϊόντα και διαφημίζεται ως «ασφαλή» εναλλακτική λύση για τη ζάχαρη.

«Οι εφευρέτες της Splenda παραδέχονται ότι περίπου δεκαπέντε τοις εκατό 15% της σουκραλόζης απορροφάται από το σώμα, αλλά δεν μπορούν να μας εγγυηθούν  (από αυτό το 15 ​​τοις εκατό) ποια ποσότητα του χλωρίου παραμένει στο σώμα και τι ποσοστό αποβάλλεται» (Brahmini, 2012).

Το Χλώριο θεωρείται καρκινογόνο.

Image

Οι πιθανές παρενέργειες από την Splenda περιλαμβάνουν: «γαστρεντερικά προβλήματα (φούσκωμα, αέρια, διάρροια, ναυτία), ερεθισμούς του δέρματος (εξάνθημα, κνίδωση, ερυθρότητα, φαγούρα, οίδημα), συριγμό, βήχα, καταρροή, πόνους στο στήθος, αίσθημα παλμών, άγχος, θυμό, ζαλάδες, κατάθλιψη, και φαγούρα στα μάτια. » (Brahmini, 2012)

Μια μελέτη 12-εβδομάδων που εκπονήθηκε από το Πανεπιστήμιο Duke στους αρουραίους διαπίστωσε ότι η Splenda προκάλεσε ανισορροπίες στο pH του σώματος, διατάραξε την απορρόφηση στο έντερο, μείωσε τα καλά βακτηρία του εντέρου, εμφάνισε πρησμένο συκώτι, πρόβλημα στα νεφρά και ασβεστοποίηση και αύξηση του σωματικού βάρους (Gerson, 2008).

Δεν έχουν πραγματοποιηθεί μακροπρόθεσμες μελέτες σχετικά με τις επικίνδυνες επιπτώσεις της Splenda για τον άνθρωπο, αλλά αυτό το προϊόν εξακολουθεί να παραμένει στα ράφια των καταστημάτων μας, τώρα και στα ράφια των φαρμακείων, διαφημίζεται  και αγοράζεται από τους καταναλωτές «υγιεινής διατροφής», που προσπαθούν να τρέφονται πιο υγιεινά.

Image

Η κοινωνία μας πρέπει να ξεφύγει από την κοινή αντίληψη ότι τα υποκατάστατα ζάχαρης είναι ασφαλέστερες και υγιεινότερες επιλογές!! Δεν είναι!

Η Αγαύη είναι ένα παράδειγμα ενός φυσικού γλυκαντικού που δεν υποβάλλεται σε χημική επεξεργασία.

Η Ζάχαρη σε ακατέργαστη μορφή και η (Stevia) στέβια είναι μερικά άλλα παραδείγματα φυσικά, υγιεινών γλυκαντικών ουσιών.

Το Βιολογικό μέλι μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να γλυκανθούν  πολλά πράγματα φυσικά.

Επειδή ένα προϊόν υπάρχει στο ράφι, και πωλείται δεν σημαίνει ότι είναι ασφαλές.

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων έχει εγκρίνει πολλά μη ασφαλή προϊόντα για τη διατροφή του ανθρώπου.

Το NutraSweet είναι μια γνωστή νευροτοξίνη που έχει αποδειχθεί ότι προκαλεί όγκους και έχει  απαγορευθεί στην Ευρώπη.

Όμως προηγουμένως την πωλούσαν και την διαφήμιζαν σαν   ασφαλές για κατανάλωση από τον άνθρωπο, όπως και την Splenda σήμερα.

Η αλήθεια είναι, ότι οι μακροπρόθεσμες συνέπειες της κατάποσης τεχνητών χημικών υποκατάστατων είναι άγνωστες, και γι αυτό  αποφεύγετε τα προϊόντα που περιέχουν αυτά τα συστατικά με κάθε κόστος.

Να διαβάζετε πάντα τις ετικέτες και να είστε ύποπτοι για οτιδήποτε έχει μεγάλο όνομα που δεν μπορείτε να προφέρετε,το πιο πιθανόν είναι να είναι μια χημική ουσία, που θα πρέπει να μείνετε μακριά.

Μετάφραση απο Ευαγγέλου Μαριάννα
Βιοχημικός

Πηγές: http://www.scientificpsychic.com/fitness/artificial-sweeteners.html

Μύθοι και αλήθειες για την ασπαρτάμη και σουκραλόζη: μια κριτική επισκόπηση Maganti Brahmini *, Tanikonda Keerthi, Birudugadda Priyadarshini, Idpuganti Sudheerbabu Sir CR Reddy College Of Φαρμακευτικών Επιστημών. Santhinagar, Eluru-534007 Ινδία

http://web.ebscohost.com.ezproxy.nycc.edu

Splenda, η χωρίς θερμίδες τεχνητή γλυκαντική ουσία, μπορεί να αφήσει τους καταναλωτές με κάτι χειρότερο από μόνο  μια πικρή γεύση. (Σύνολο Υγείας, Mar/Apr2009, Τόμος 30. Τεύχος 4, p17-17, 1/2p)

http://www.draxe.com

Ενημερωτικό Δελτίο Θεραπεία Gerson, Nov2008, Vol. 23 Τεύχος 6, P8-9, 2p  http://web.ebscohost.com.ezproxy.nycc.edu

Σχετικά με τον συγγραφέα: Δρ Melissa Bartoszewski είναι μία οστεοπαθητικός  στο Estramonte Χειροπρακτική & Wellness Center στο Charlotte, NC.

Είναι απόφοιτος του New York College Χειροπρακτική.

Ο Δρ Bartoszewski είναι συνήγορος της υγειονομικής περίθαλψης.

Συνέχεια της στο Twitter στο PolishChiro.

http://www.docstoc.com/docs/86534480/LIFE-AFTER-ASPARTAME

Learn more: http://www.naturalnews.com/037475_splenda_sucralose_chlorine.html#ixzz2AI1ohGnL