Ακόμα και η Unilever υποχρεώθηκε να αποσύρει τις διαφημίσεις της για τα Becel pro -activ.

Ο κώδικας διαφημιστικής δεοντολογίας, στην Αγγλία υποχρέωσε την Unilever να αποσύρει και τις δύο  τηλεοπτικές της διαφημίσεις ,για τα προϊόντα της Becel pro -activ (  Flora),  που είχε ανεβάσει στην τηλεοράση, γιατί ο ισχυρισμός τους οτι μειώνουν την χοληστερίνη και μάλιστα ότι δεν υπάρχει άλλο τρόφιμο που να μειώνει την χοληστερίνη , τόσο πολύ όσο αυτά, αντιβαίνει στον κώδικα διαφημιστικής δεοντολογίας.
EU-slaps-plant-sterol-stanol-products-with-warning-from-2014_strict_xxl

Δυο καταγγελίες απο ανταγωνιστικά προιόντα έιχαν γίνει, για τον ισχυρισμό οτι, δεν υπάρχει άλλο τρόφιμο που να μειώνει την χοληστερίνη , τόσο πολύ.

Δυστυχώς το διαφημιστικό και απο το you tube έχει αποσυρθεί.

Η απάντηση της Unilever ήταν οτι δεν είχαν πρόθεση να παραβούν την νομοθεσία περί συγκριτικής διαφήμισης, δεν εννοούσαν ότι το δικό τους προιόν ήταν καλύτερο απο τα άλλα που υπήρχαν, αλλά οτι κανένα άλλο δεν θα μπορούσε να χαμηλώσει την χοληστερίνη περισσότερο.

Φανταστείτε να αρχίσει να ισχύει και στην Ελλάδα αυτό,  στην Ευρωπαική ένωση άλλωστε δεν είμαστε;

Μετά απο μελέτες Γερμανών επιστημόνων απο το Germany’s Federal Institute for Risk Assessment (BfR), οι οποίες έδειξαν ότι η κατανάλωση στερόλων-στανόλων μαζύ με επεξεργασμένα τρόφιμα, όπως ψωμί, μαργαρίνες, γάλα απο ανθρώπους που δεν έχουν χοληστερίνη, θα μπορούσε να τους δημιουργήσει προβλήματα υγείας.

Μαργαρίνες Και Φυτικές Στερόλες: Πόσο Επικίνδυνες Είναι Για Την Υγεία Μας;

Ετσι η  Unilever υποχρεώθηκε, απο τον Φεβρουάριο του 2014 να βάλει επισήμανση επάνω στα προιόντα της, ότι θα πρέπει να καταναλώνονται απο άτομα που έχουν ήδη διαπιστωμένη χοληστερόλη.

Σύμφωνα με τον νέο κανόνα, τα προϊόντα θα πρέπει να φέρουν προειδοποιήσεις ότι,«το προϊόν δεν προορίζεται για ανθρώπους που δεν χρειάζεται να ελέγχουν τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα τους .»

Δηλητήρια καθημερινά μέσα στο σπίτι μας

Στη συνέχεια: «Ο σκοπός αυτής της υποχρεωτικής προειδοποίησης, είναι να διασφαλιστεί ότι το προϊόν απευθύνεται στην συγκεκριμένη ομάδα και έτσι να αποφευχθεί η άσκοπη κατανάλωση από άλλες ομάδες.»

Γιατι άραγε? Υποτίθεται οτι  είναι αγνά η όχι?

Η έλλειψη θειϊκής χοληστερόλης μπορεί να ευθύνεται για τις καρδιοπάθειες.

Στεφανιαία νόσος, 6 βήματα για να την θεραπεύσετε Φυσικά

Χοληστερόλη ο ήρωας της θεραπείας σας

Αλτσχάιμερ, χοληστερόλη και στατίνες

Στατίνες δια πάσαν νόσον και πάσαν ηλικίαν;

Ευαγγέλου Μαριάννα

βιοχημικός Μsc

πηγές

Unilever can’t spread Flora cholesterol claims, rules ad watchdog

EU slaps plant sterol-stanol products with warning from 2014