ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΤΟΞΙΚΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

ΜΕΡΟΣ Α

 ΦΑΣΗ 1 : ΕΜΒΡΥΑΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ


Κατά το μεγαλύτερο μέρος του 20 ου αιώνα , οι γιατροί μας διαβεβαίωναν ότι ο πλακούντας λειτουργεί σαν ένα τέλειο φίλτρο που προστατεύει το έμβρυο απο τις τοξίνες που απορροφά η μητέρα στη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Ολοι θυμούνται την εποχή του 80 τα παιδιά του κράκ.

Οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ένα έμβρυο για να εξελιχθεί σε ενα κανονικό έμβρυο στην εννιάμηνη προσπαθειά του, είναι ένας τιτάνιος αγώνας απέναντι στις χημικές ουσίες που το κατακλύζουν από την αρχή της σύλληψης του.

baby

α. Ατμοσφαιρική ρύπανση

Σκεφτείτε τα ζιζανιοκτόνα απο τους κήπους , τα εντομοκτόνα , τον μόλυβδο απο τα αυτοκίνητα , τις χημικοουρές σήμερα.

Σε μελέτη που έγινε στη Νέα Υόρκη βρέθηκε οτι αυξήθηκαν κατα 50% οι γενετικές ανωμαλίες σε βρέφη που οι μητέρες είχαν εκτεθεί σε υψηλά επίπεδα μόλυνσης.

β. Οικιακές χημικές ουσίες


Σκεφτειτε ολα τα απολυμαντικά, λευκαντικά, αεροζόλ,αποσμητικά χώρου,καθαριστικά τζαμιών, χαλιά,ρούχα και εντομοκτόνα που χρησιμοποιεί η εγκυμονούσα.Ο βασικός ένοχος για πρόκληση άσθματος στα βρέφη είναι η φορμαλδεύδη.

γ. Καθημερινές ανέσεις

Τα αγέννητα μωρά κολυμπούν σε μία θάλασσα συνθετικών χημικών ουσιών και φυσικά την απορροφούν. Σε μελέτη που έχει γίνει σε ανάλυση αίματος ομφάλιων λώρων , βρέθηκαν πάνω απο 200 συνθετικές χημικές ουσίες (τεφλόν, χημικά από συσκευασίες,επιβραδυντές φλόγας ) και φυσικα το PCB το γνωστό μας κλοφέν στην Ελλάδα.


Το σημαντικότερο είναι οτι ΚΑΝΕΝΑ από τα χημικά πρόσθετα που εγκρίνονται σ΄ όλο τον κόσμο ,

ΔΕΝ ελέγχεται ως προς το ενδεχόμενο να προκαλεί βλάβες στο έμβρυο.

ΦΑΣΗ 2 : ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ 

Μόλις βγαίνουμε από την κοιλιά ερχόμαστε αντιμέτωποι με ένα πλήθος χημικών προκλήσεων.

Πιθανότατα μέχρι την ηλικία των 6 μηνών να έχουμε πάρει το 30% του συνολικού τοξικού φορτίου της ζωής μας.

baby2


α.ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΤΡΟΦΩΝ

Η ανάπτυξη των οργάνων του βρέφους μπορεί να καθυστερήσει εξαιτίας των επαφών με ξένες χημικές ουσίες.

Ειδικά από τα νιτρικά που περιέχονται σε όλες τις τροφές.

Τα πρόσθετα υπό μορφή χρωστικών,αρωματικών και συντηρητικών ουσιών που υπάρχουν σε όλες τις επεξεργασμένες τροφές αυξάνουν τη πιθανότητα να εμφανίσει το παιδί υπερκινητικότητα , ελλειμματική προσοχή , επιθετικότητα.

Η ταρτραζίνη είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα.
Όπως και τα αναψυκτικά με γεύση φρούτων (χημικές ουσίες περιέχουν και όχι φυσικό άρωμα) και όσα περιέχουν ασπαρτάμη (θα τη βρείτε και στις τσίχλες και σε όλα τα διαιτητικά προϊόντα)

β.ΜΗΤΡΙΚΟ ΓΑΛΑ

Το πιθανότερο να έχετε καταπιεί αν γεννηθήκατε σήμερα ή την τελευταία δεκαετία αρκετό υπερχλωρικό άλας ένα τοξικό συστατικό που υπάρχει στα πυραυλικά καύσιμα.

Το υπερχλωρικό ειναι γνωστό για τις αρνητικές επιπτώσεις στον θυρεοειδή και σε όλους τους αδένες του σώματος μας.

γ.ΒΡΕΦΙΚΗ ΦΟΡΜΟΥΛΑ

Η τεχνητή απομίμηση του μητρικού γάλακτος.

Πολλοί ερευνητές την θεωρούν σαν τη κύρια αιτία βρεφικών αλλεργιών.

Δεν ήμαστε σχεδιασμένοι για να απορροφούμε συνθετικές χημικές ουσίες (αν και έχει γίνει τεράστια προσπάθεια για να το καταφέρουν).

Η βρεφική φόρμουλα απο το 1897 έως σήμερα έχει αλλάξει αρκετές φορές στην » προσπάθεια » να γίνει καλύτερη απομίμηση του μητρικού γάλακτος.

Απο το 2000 και μετά εχει προστεθεί και η bisphenol A (BPA).

H BPA έχει βρεθεί ότι προκαλεί υπερδραστηριότητα , αναπαραγωγίσιμες ανωμαλίες και καρκίνο του εγκεφάλου σε έρευνες που έγιναν σε εργαστήρια χρησιμοποιώντας βρέφη ζώων.

Η ΒΡΑ οι επιστήμονες τη θεωρούν τον κύριο ύποπτο για σοβαρά ιατρικά προβλήματα ,συμπεριλαμβανομένου και του καρκίνου του στήθους.
Η δυσανεξία που παρατηρείται στα βρέφη οφείλεται στο γεγονός οτι το αγελαδινό γάλα (οι πρωτεϊνες του ειδικά) αποτελούν ξένο σώμα για τον οργανισμό.

Μεχρι στιγμής το γάλα που πλησιάζει το μητρικό είναι το γάλα γαιδούρας.

(Η Κλεοπάτρα κάτι ήξερε παραπάνω).
Το γάλα από σόγια που χρησιμοποιείται στην περίπτωση που εμφανιστεί αλλεργική αντίδραση στη φόρμουλα με το αγελαδινό κατα 95% προέρχεται από γενετικά

Roundup

 (ανθεκτική στο Roundup της Μονσάντο).

Οι εκχυλίσεις των ουσιών σαν τις πρωτεϊνες σόγιας γίνονται συνήθως με εξάνιο που θεωρείται ισχυρή νευροτοξική ουσία.


Το 2008 η Κίνα είχε προσθέσει και λιγη μελαμίνη στη φόρμουλα προκαλώντας και αρκετούς θανάτους σε βρέφη.


Το γάλα της μητέρας περιέχει εκ φύσεως πρωτόγαλα(colostrums) μια ουσία που βοηθά το μωρό να αναπτύξει άμυνες στις ιώσεις,τη γρίππη κλπ.
Η βρεφική φόρμουλα ΔΕΝ προσφέρει τέτοιου είδους προστασία.

δ.ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΒΡΥΣΗΣΑνάλογα με την περιοχή μπορεί να έχετε πάρει από νωρίς λίγο παραπάνω αρσενικό ή κάποιο από τα πολλά βαρέα μέταλλα που κυκλοφορούσαν και κυκλοφορούν στο δίκτυο ύδρευσης μαζι με τα ζιζανιοκτόνα , παρασιτοκτόνα και όλα τα εις -κτονα που μπορείτε να φανταστείτε,καθώς και λίγο χλώριο ή φθόριο που χρησιμοποιούνται για την απολύμανση του νερού.

ε.ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ


Εδω κρύβεται μια από τις μεγαλύτερες απάτες στην Ιστορία της Ιατρικής που συντηρεί μία βιομηχανία εισαγωγής χημικών ουσιών στον ανθρώπινο οργανισμό με βάση τη στατιστική επιστήμη.

Οι χημικές ουσίες που από πολύ νωρίς παίρνουμε περιλαμβάνουν, υδράργυρο,αλουμίνιο,φορμαλδεύδη,άλατα θειϊκού οξέος, αιθυλενογλυκόλη (ναι αυτό το γνωστό αντιψυκτικό που βάζουμε στα αυτοκίνητα).

Ο εμβολιασμός εξακολουθεί να είναι ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ,εκτός από την περίπτωση κήρυξης πανδημίας (ΕΠΙΠΕΔΟ 5 ) του WHO , οπως στην περίπτωση της πρόσφατης με τον Η1Ν1 (άλλο μεγάλο κόλπο εκατομμυρίων).

Τώρα τελευταια πρωτοτυπούν βάζοντας και σκουαλένιο.


(Ενώ το σκουαλένιο εκ πρώτης όψεως φαίνεται ακίνδυνο, καθώς είναι μια φυσική ουσία την οποία παρασκευάζει ο οργανισμός στο συκώτι (είναι η βάση για τη χοληστερόλη) και υπάρχει επίσης στο ελαιόλαδο και άλλες τροφές.


Η δράση του όταν εγχύνεται ακόμη και σε πολύ μικρές ποσότητες μέσω του εμβόλιου θα οδηγήσει σε αυτοκαταστροφική ανοσολογική ανταπόκριση ωθώντας το ανοσοποιητικό σύστημα να επιτεθεί όχι μόνον στο σκουαλένιο του εμβολίου αλλά σε όλο το ζωτικής σημασίας σκουαλένιο που υπάρχει στο σώμα, στον εγκέφαλο και τα άλλα όργανα.)

Αυξάνονται όλο και περισσότερο οι αντιδράσεις απέναντι στα εμβόλια αλλά το μάρκετιγκ των φαρμακευτικών εταιρειών υπερισχύει της κοινής λογικής.

στ.ΣΠΙΤΙΚΗ ΣΚΟΝΗ


Οι αναθυμιάσεις απο μικροβιοκτόνα και εντομόκτονα αναμιγνύονται με τη σκόνη καθώς και τα διάφορα μόρια των χημικών ουσιών που αποσπώνται απο τα χρώματα των τοίχων και των διαφόρων μεταλλικών επιφανειών που περιλαμβάνουν οξείδια του τιτανίου ,μόλυβδο, ψευδάργυρο,  PVA (Poly vinyl acetate) που επικάθηνται στα έπιπλα ,χαλιά και απορροφούνται απο το σώμα.

ζ.ΧΩΡΟΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Στους χώρους παιχνιδιού ,τραπεζάκια πικνίκ, παιδικές χαρές χρησιμοποιείται σαν ξύλο αρκετά συχνά η μελαμίνη.

μελαμίνηΗ μελαμίνη περιέχει υψηλά ποσοστά αρσενικού και είναι διαποτισμένη με συντηρητικά και τοξικές χημικές ουσίες που εισέρχονται στον οργανισμό των παιδιών οταν βάζουν τα χέρια στο στόμα.

Τα περισσότερα παιχνίδια κατασκευάζονται πλέον στη Κίνα και είναι παροιμοιώδης η παντελή τους έλλειψη δεοντολογίας επί της ασφάλειας και υγιεινής.

(Εδώ βάλανε μελαμίνη στα παιδικά γάλατα για να αυξήσουν το ποσοστό πρωτεινών σκοτώνοντας αρκετά βρέφη)

η.ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ – ΣΚΕΥΗ


Η κυρίαρχη αντικολλητική ουσία Perfluorooctanoic Acid PFOA είναι εξαιρετικά διαδεδομένη τόσο στα υλικά συσκευασίας όσο και στα αντικολλητικά σκεύη .Βρίσκεται σχεδόν παντού.To PFOA δρα σαν τασιενεργή ουσία στην παραγωγή του τεφλόν Polytetrafluoroethylene (PTFE).
Το PFOA ΔΕΝ διασπάται,συσσωρεύεται στον οργανισμό και μεταβιβάζεται στα παιδιά.

Διαταράσει το ενδοκρινικό σύστημα στο σώμα και οταν καεί παράγει διοξίνες και φουράνια.

Εδώ να σημειωθεί και η αυξημένη χρήση του φούρνου μικροκυμάτων που δημιουργεί αυξημένο ποσοστό ελεύθερων ριζών λόγω της εξαιρετικής ισχύος της ακτινοβολίας , με τις ελευθερες ρίζες να αποτελουν την κυριότερη αιτία όλων των ασθενειών.

Επιμέλεια

Μπλάνας Χρυσόστομος                Ευαγγέλου Μαριάννα

Χημικός Μηχανικός  ΕΜΠ               Βιοχημικός Μsc

πηγή

 ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΤΟΞΙΚΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ