Αγωγή κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο του Κεμπέκ στην επαρχία του Μόντρεαλ, στον Καναδά [αριθμός υπόθεσης 500-06-000760-153] εναντίον 50 υπόδικων, συμπεριλαμβανομένων των εισαγγελέων του Κεμπέκ και του Καναδά, του δήμου Sainte-Anne-Des- Lacs, Hydro-Quebec και περίπου 50 εταιρειών που ασχολούνται με την κατασκευή, την παραγωγή, τη συντήρηση και τη μετάδοση ηλεκτρομαγνητικών συχνοτήτων (RFC) και ραδιοσυχνοτήτων (RFR), για τους ρόλους που συμβάλλουν στις μεταδόσεις, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.

Πάνω από ένα milliGauss μαγνητικού πεδίου, 0,6 V/m ηλεκτρικού πεδίου ή 0,1 μικροwatt ανά τετραγωνικό εκατοστό της πυκνότητας ισχύος μικροκυμάτων για γενικούς πληθυσμούς σε ανεξέλεγκτα περιβάλλοντα, ή 0,3 milliGauss μαγνητικού πεδίου, 0,2 V / m ηλεκτρικού πεδίου ή 0.01 microWatt ανά τετραγωνικό εκατοστό της πυκνότητας ισχύος μικροκυμάτων για περιβάλλοντα ύπνου ή για ευαίσθητα άτομα (παιδιά, έγκυες γυναίκες ή άτομα που παρουσιάζουν ηλεκτρομαγνητική υπερευαισθησία) από οποιοδήποτε ή οποιοδήποτε συνδυασμό ανθρωπογενών πηγών ηλεκτρομαγνητικού πεδίου (EMF). (σελ 6)

Το ανθρωπογενές EMF είναι μετρήσιμο σε όλο το Κεμπέκ, το οποίο αποδίδεται σε τεχνολογίες και υποδομές που κυμαίνονται από το δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας χαμηλής συχνότητας έως τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας υψηλής συχνότητας. Μη απομονωμένα συστήματα, το EMF από ένα σύστημα μπορεί να συζευχθεί σε ένα γειτονικό δίκτυο επιδεινώνοντας τις επιπτώσεις στην υγεία,
ευαίσθητα άτομα. (Σελ. 7)

Τα ανθρωπογενή EMF δεν είναι μετρήσιμα μόνο στο Κεμπέκ, αλλά σε ολόκληρες τις παγκόσμιες κοινότητες, όπου λειτουργούν διάφορες τεχνολογίες μικροκυμάτων, όπως πύργοι κινητής, Wi-Fi, Smart Meters, 3G-4G και δοκιμαστικές κοινότητες , κοινώς πειραματόζωα  (όπως Τρίκαλα, Λάρισα, Πάτρα και Ζωγράφος.)«Για δίκτυα επικοινωνιών 5G», καθώς και εγκαταστάσεις ραντάρ.

Αυτές οι τεχνολογικές «πρόοδοι» έχουν εφαρμοστεί και επιτραπεί να τοποθετηθούν παντού χωρίς κατάλληλες μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων και επιπτώσεων στην ανθρώπινη υγεία και διατίθενται στους καταναλωτές και το ευρύ κοινό. Εάν υπάρχουν τέτοιες μελέτες, δεν είναι σε γνώση του κοινού και δεν προειδοποιούν για αρνητικές αντιδράσεις στην υγεία, π.χ. ηλεκτρομαγνητική υπερευαισθησία κλπ. Ωστόσο, αυτές οι πληροφορίες, κατά πάσα πιθανότητα μπορεί να βρεθούν κατά τη διάρκεια μιας δικαστικής διαδικασίας, εκτός κι αν αυτές οι «αποκλειστικές πληροφορίες» δεν μπορούν να διαδοθούν λόγω «εμπορικών μυστικών»!

Ο Charles O’Brien είναι ο πληρεξούσιος δικηγόρος για τους Marcel Durand, Evelyn και Myles Mahon, τους αναφέροντες. Το έγγραφο που υποβλήθηκε στο ανώτατο δικαστήριο του Καναδά υπογράφηκε στις 27 Ιουλίου 2017, για λογαριασμό.

Όλων των ατόμων που κατοικούν, εργάζονται, σπουδάζουν σε οποιοδήποτε μέρος της επαρχίας του Κεμπέκ, καθώς και για τη χλωρίδα, την πανίδα, τα κατοικίδια ζώα και όλα τα ζώα που εκτίθενται σε επίπεδο που υπερβαίνει το ένα εκατομμύριο μαγνητικό πεδίο, ηλεκτρικό πεδίο 0,6 V/m ή 0,1 μικροwatt ανά τετραγωνικό εκατοστό της πυκνότητας ισχύος μικροκυμάτων για γενικούς πληθυσμούς σε ανεξέλεγκτα περιβάλλοντα, ή 0. 3 milliGauss μαγνητικού πεδίου, 0,2 V/m ηλεκτρικού πεδίου ή 0,01 microWatt ανά τετραγωνικό εκατοστό της πυκνότητας ισχύος μικροκυμάτων για περιβάλλοντα ύπνου ή για ευαίσθητα άτομα (παιδιά, έγκυες γυναίκες ή άτομα που παρουσιάζουν ηλεκτρομαγνητική υπερευαισθησία) από οποιοδήποτε ή οποιοδήποτε συνδυασμό ανθρωπογενείς, (EMF), οι οποίοι υπέστησαν ηθικές, φυσικές, ψυχολογικές ή / και γενετικές βλάβες ως αποτέλεσμα της μόλυνσης από τα EMF: (σελ. 43-44)

Στην σελίδα του εγγράφου 64 σελίδων, είναι εξαιρετικά συναρπαστικό το γεγονός ότι ένα μέλος του δικηγορικού επαγγέλματος επιρρίπτει ευθύνες σε εταιρικούς μεγιστάνες για «αμέλεια», καθώς και άλλες κατηγορίες και ειδικότερα για την ΑΔΥΝΑΜΙΑ τους να ενημερώσουν για πιθανή έκθεση σε EMF από τα ασύρματα προϊόντα, τις υπηρεσίες κλπ. συμπεριλαμβανομένης της ΑΔΥΝΑΜΙΑΣ τους να ενθαρρύνουν για μείωση των εκθέσεων EMF μια σειρά εταιρειών, μεταξύ των οποίων:

Air Canada for inflight cabin Wi-Fi;
Apple Canada for all its tech products producing EMFs;
Arris Canada for Internet protocols and satellite transmissions;
BCE, Inc. (Bell Canada) for cell towers, cell and smart phones, etc.;
Cisco Systems Canada Co. for modems, networks, and Internet of Things;
Ericsson Canada, Inc. for cell phones and mobile broadband;
ESIT Canada Enterprise Services for PCs, digital imagining, semiconductors;
Facebook Canada Ltd;
FCA Canada, Inc. International for Wi-Fi, Bluetooth, Apple car;
Fido Solutions Inc. for cell phone, telecommunications equipment;
General Electric Canada for every GE product, MRI and X-ray machines;
General Motors of Canada for Apple car, Bluetooth, Wi-Fi;
Google Canada Corporation for cell phones, laptops, cloud communications, and fraud;
Hitachi Data System, Inc. for telecommunication systems, cloud based services;
Honeywell Limited for computers, thermostats, security alarm systems, flight management systems;
Hydro Quebec for improperly installed and located power lines, wireless smart meters, EMF-generation transformers;
IBM Canada Limited for computer hardware, ATMs, Internet of Things;
Koodo for cell phone, telecommunication equipment, mobile broadband, mobile and fixed networks;
Ledvance Limited for lighting and high EMF light products, dimmers;
Lenovo Canada for computers, smart phones, smart TVs;
LG Enterprise Canada, Inc. for smart speakers, cloud based services;
Marriott International for providing free Wi-Fi;
Mattel / Fisher Price Canada for baby monitors; plug-in kids’ toys, DECT devices;
Microsoft Canada for cell phones, Bing, computers, cloud services, Xbox, MS operating systems, software applications, HoloLens VR headsets;
Panasonic Canada for digital TVs, electric shavers and household appliances, failure to inform customers about EMFs;
Philips Electronics Ltd. for wireless baby monitors, DECT, electric breast pumps and toothbrushes, failure to inform customers about EMF exposures;
Restaurant Brands International for providing free Wi-Fi;
Rogers for cell phone towers, cell phones, Wi-Fi transmission; failure to warn about EMFs;
Royal Society of Canada for gross negligence and fraud in its description of science and safe levels of EMFs;
Sainte-Anna-des-Lacs for authorization for tower; permission to Hydro Quebec to install dangerous wires near houses;
Samsung Electronics Canada for cordless phones, cell phones, smart TVs, smart refrigerators, large screen 3D movies, GalaxyX8 virtual assistant Bixby, failure to advise the dangers of EMFs;
Siemens Canada Ltd. for test bed 7 exposing Montreal Municipal water system to excessive levels of EMFs, rail automatic systems;
Silicon Labs, Inc. for semiconductors, Internet of Things, network equipment;
Sony of Canada Ltd. for cell phones, Play Station, and its gaming division;
Starbucks Corp. for instore Wi-Fi;
STM for Montreal Metro system EMF in stations and buses, etc.;
Tesla Motors for high EMFs within Tesla cars, Wi-Fi, Bluetooth, failure to notify about EMFs;
Telus for cell phone towers, cell phones, Wi-Fi, failure to notify about EMFs;
Texas Instrument Canada for semiconductors, computers, failure to notify about EMFs;
The TDL Group Corp. for Tim Horton’s Wi-Fi at every location;
Toshiba for cell towers, cell phones, Wi-Fi, failure to notify about EMFs;
Videotron for cell towers, cell phones, TV transmission, failure to notify about safe use;
Virgin Mobile Canada for wireless voice, Wi-Fi transmission, failure to inform users about EMFs;
Volkswagen Canada for Apple car play, Wi-Fi, EMF from vehicle power, failure to use modes to reduce EMF exposures;
Whirlpool Canada L.P. for residential consumer and commercial equipment and appliances;
Xerox Canada Inc. for printers, photocopiers, scanners, failure to inform of potential exposures to EMFs.

Τα παραπάνω αντιπροσωπεύουν μόνο ένα δείγμα των αναφορών, τις οποίες επέλεξα να χρησιμοποιήσω ως παραδείγματα για κάθε εταιρεία, καθώς κάθε εταιρεία έχει επιπλέον αναφορές. Εάν θέλετε νις διαβάσετε όλες, ξεκινήστε από τη σελίδα 24 έως τη σελίδα 35 αυτού του συνδέσμου.

Ο Γενικός Εισαγγελέας του Καναδά και του Κεμπέκ μηνύονται για:

Αποτυχία της κυβέρνησης του Καναδά – ειδικά όσον αφορά την Δημόσια Υγεία του Καναδά να εκπληρώσει την εντολή της «.. εξασφαλίζοντας την καλύτερη υγεία των Καναδών» – την συνθηκολόγηση με τη βιομηχανία για την καταστολή των κινδύνων για την υγεία, των συγκρούσεων συμφερόντων, σκόπιμη αμέλεια κατά την επανεξέταση / εξέταση σχετικών πρόσφατων ερευνών για την ενημέρωση των κατευθυντήριων γραμμών για την ασφάλεια των Ηλεκτρομαγνητικών Πεδίων.Μη εφαρμογή της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, WiFi στα σχολεία (ελκυστική ενόχληση και εθισμός).
πηγἠ
Επιμέλεια μετάφρασης
Ευαγγέλου Μπλάνα Μαριάννα
Bοχημικός Μsc