Τελικά είναι επιδημία  COVID-19 απο τον κορωναϊού nCoV2019 ή επιδημία πνευμονίας;

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας έχει αναθεωρήσει τις εθνικές κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με την αντιμετώπιση της έκρηξης του COVID-19 τουλάχιστον έξι φορές από τις 22 Ιανουαρίου. Δύο από αυτές τις αλλαγές που εφαρμόστηκαν μετά τις 12 Φεβρουαρίου έχουν αλλάξει ουσιαστικά τις ημερήσιες μετρήσεις των περιπτώσεων.

Η απάντηση ατο το ΚΕΛΠΝΟ της Κίνας, γιατί απο της 12 Φεβρουαρίου σταμάτησαν να υποβάλλουν τους ασθενείς σε διαγνωστικές εργαστηριακές εξετάσεις για τον κορωναϊό, αλλά έκαναν μόνο ακτινογραφία θώρακος και όσοι είχαν συμπτώματα πνευμονίας, θεωρούντουσαν και υτοβάλλονταν σε θεραπεία σαν επιβεβαιωμένες περιπτώσεις της ΄΄επιδημίας΄΄ είναι:
Ο ορισμός των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων άλλαξε, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Κίνας , έτσι ώστε ένα ευρύτερο σύνολο ασθενών να μπορεί να τύχει της ίδιας μεταχείρισης με τις επιβεβαιωμένες περιπτώσεις.
΄΄Δηλαδή να τύχει θεραπείας με τοξικά αντιικά φάρμακα ;΄΄

Όταν το ξέσπασμα εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Γουχάν πριν από δύο μήνες, το σύστημα της Κίνας για την αναφορά νέων περιπτώσεων ήταν αρκετά απλό. Υπήρχαν περιπτώσεις που επιβεβαιώθηκαν με εργαστήριακές εξετάσεις, οι οποίες είχαν επαληθευτεί με μία από τις εξουσιοδοτημένες από την κυβέρνηση εξετάσεις νουκλεϊνικών οξέων και υπήρχαν υποψίες για περιπτώσεις που περιλάμβαναν εκείνους που εμφάνιζαν συμπτώματα αλλά ήταν αρνητικοί στις εξετάσεις.

΄΄Οπότε μετράμε σαν επιβεβαιωμένες περιπτώσεις, όλες τις περιπτώσεις πνευμονίας. Δεν μπορεί εμείς ξέρουμε καλύτερα και όχι μόνο αυτό, αλλα τους χορηγούμε και αντιικά φάρμακα.΄΄

Σημειωτέον οι θάνατοι από πνευμονία, στην Κίνα, φαίνεται να είναι 300.000 ετησίως. Οι θάνατοι αυτοί συνέβησαν ασφαλώς σε χρονικές περιόδους πριν από την την εμφάνιση του νέου κορωναϊού. Η πνευμονία υπήρξε από πάντα.

Οι αιτίες της πνευμονίας που αναφέρονται στην ιατρική βιβλιογραφία είναι πολλές- βακτήρια, μύκητες, διάφοροι ιοί. Μπορείτε να προσθέσετε μαζική ατμοσφαιρική ρύπανση, στις μεγάλες κινεζικές πόλεις, όπως το Wuhan.Τεχνολογία 5G. Δεν απαιτείται «κορωναϊός».

Η αρχική αλλαγή στις αναφορές την περασμένη εβδομάδα σηματοδότησε ότι οι Κινέζοι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης αντιμετωπίζουν πιο αποτελεσματικά την διαχείριση των επίσημων διαγνωστικών εργαστηριακών εξετάσεων του COVID-19, δήλωσε ο διευθυντής παγκόσμιων μελετών υγείας στο Πανεπιστήμιο Seton Hall Yanzhong Huang. Αυτές οι διαγνωστικές εργαστηριακές εξετάσεις, είναι εξετάσεις νουκλεϊκών οξέων, τα οποία χρησιμοποιούνται συχνά για την ανίχνευση ιών όπως η ηπατίτιδα και ο έμπολα.
Αυτές οι εξετάσεις μπορεί να έχουν τόσο χαμηλό ποσοστό ακριβούς διάγνωσης όσο το 50%, δήλωσε ο Χουάνγκ και αυτός ο αριθμός θα μπορούσε να είναι ακόμη χειρότερος σε μια πόλη όπως το Γουχάν που έχει ένα τόσο επιβαρυμένο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης εν μέσω της επιδημίας.

Όταν αντιμετωπίζετε ένα ξέσπασμα όπως αυτό που συμβαίνει στο Γουχάν, μπορεί να είναι τόσο συντριπτικό που μπορεί να συντρίψει ουσιαστικά ακόμα και την ικανότητά τους να παρέχουν ακόμη και τις διαγνωστικές εργαστηριακές εξετάσεις, είπε. ΄΄Εάν δεν το χειρίζεστε καλά ή δεν είστε επαρκώς εκπαιδευμένοι, αυτό το είδος διαγνωστικού εργαστηριακού τέστ οδηγεί σε ένα ψευδώς αρνητικό ή θετικό αποτέλεσμα.΄΄

Εάν οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης στην επαρχία Hubei δεν έχουν τους πόρους ή το χρόνο για σωστή διαχείριση των εξετάσεων, ο Huang είπε ότι είναι καλύτερο να βασίζεστε στα συμπτώματα για επίσημη καταμέτρηση, έτσι ώστε περισσότεροι άνθρωποι να μπορούν να λάβουν θεραπεία.

Τις απόψεις του Χουάνγκ συμμερίζεται και ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρο Αντάνομ Γκρέμπρεους την Παρασκευή, όταν οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν για τις αλλαγές.

«Αυτό μπορεί να υποδεικνύει ότι το σύστημα στο Γουχάν έχει ανακτήσει την ικανότητα να ελέγξει όλες τις ύποπτες περιπτώσεις», είπε. «Είμαστε χαρούμενοι που η Κίνα έχει επιστρέψει σε αυτό το είδος μέτρησης και αυτό θα φέρει σαφήνεια, στην πραγματικότητα.»

Διαγνωστικές εργαστηριακές εξετάσεις  για το παθογόνο της COVID-19

Ο Walter Zhang, βοηθός πρόεδρος της Liferever Bio-Tech, μιας εταιρείας με έδρα τη Σαγκάη, που ανέπτυξε γρήγορα ένα κιτ δοκιμών για το COVID-19 που απασχολείται από τους Κινέζους υγειονομικούς αξιωματούχους, υποστηρίζει την ακρίβεια των διαγνωστικών εργαστηριακώνεξετάσεων της εταιρείας του. Ωστόσο, αναγνώρισε ότι η εξέταση απαιτεί κατάλληλη εκπαίδευση και εξοπλισμό για την επίτευξη ακριβών αποτελεσμάτων.

Ο Zhang δήλωσε ότι τα διαγνωστικά εργαστηριακά τέστ της εταιρείας του είναι σε θέση να ανιχνεύσουν άμεσα τον παθογόνο παράγοντα COVID-19, αλλά απαιτούν μια ειδική μηχανή που ονομάζεται «θερμοκυκλοφορητής», η οποία μπορεί να κοστίσει χιλιάδες δολάρια. Αναγνώρισε επίσης ότι το «παθογόνο δεν ανιχνεύεται όταν ο όγκος του είναι πολύ χαμηλός».

«Αυτή η ανίχνευση απαιτεί αντιδραστήρια, μηχανές και εξειδικευμένο προσωπικό», είπε, προσθέτοντας ότι εάν είναι κατάλληλα εξοπλισμένοι, οι ιατρικοί πάροχοι μπορούν να ολοκληρώσουν τη δοκιμασία μέσα σε λίγες μόνο ώρες.

Ο Lieven Gevaert, ιδιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλος της Genprice, μιας άλλης βιοτεχνολογικής εταιρείας που έχει αναπτύξει εργαστηριακό τεστ κοροναϊού, επανέλαβε το σημείο αυτό.

«Οι θερμοκυκλοφορητές είναι δαπανηροί, από την άποψη της επένδυσης … και χρειάζονται ειδικούς ερευνητές για να συνεργαστούν». «Δεν διαθέτουν όλα τα νοσοκομεία θερμοκυκλοφορητές στην Κίνα.

Σε αυτό το άρθρο, ο Jon Rappoport  εστιάζει στον τύπο των διαγνωστικών εργαστηριακών εξετάσεων και αν είναι ακριβείς, ακόμη και αν υποθέσουμε ότι ο κοροναϊός προκαλεί ασθένεια.

Ανάγνωση μέσω της βιβλιογραφίας του CDC (βλ. Επίσης εδώ), πιστεύω ότι οι δύο πιο διαδεδομένες μέθοδοι εξετάσεων των ΗΠΑ είναι: τα αντισώματα και το PCR.

3 Φεβρουαρίου 2020,
Το CDC εργάζεται για να αναπτύξει ένα νέο εργαστηριακό τεστ για να βοηθήσει με τις προσπάθειες να προσδιοριστεί πόσος από τον πληθυσμό των ΗΠΑ έχει εκτεθεί σε σοβαρό οξύ αναπνευστικό σύνδρομο coronavirus 2 (SARS-CoV-2), τον ιό που προκαλεί COVID-19.

Αλήθεια μέχρι να βγεί το νέο εργαστηριακό τεστ ανιχνευσης του nCoV2019 τι αντιδραστήρια χρησιμοποιούν;

Γιατί στην ΄΄επιδημία ΄΄ του H1N1 στην γρίπη των χοίρων, που τελικά δεν ήταν πανδημία αλλά ουτε καν επιδημία, χρησιμοποιούσαν αντιδραστήρια που ανίχνευαν ιούς της γρίπης της τύπου Α. Αλλά οι ιοί τύπου Α είναι πολλοί.Υπάρχουν 18 διαφορετικά γνωστά Η αντιγόνα (H1 έως H18) και 11 διαφορετικά γνωστά N αντιγόνα (N1 έως N11).

Οι εξετάσεις αντισωμάτων είναι πασίγνωστες για τις διασταυρούμενες αντιδράσεις. Αυτό σημαίνει ότι παράγοντες που δεν έχουν καμία σχέση με έναν συγκεκριμένο ιό μπορεί να βγάλουν την εξέταση ψευδώς θετική. Σε αυτή την περίπτωση, στον ασθενή θα ανακοινωθεί ψευδώς ότι «έχει τον κοροναϊό».

Παραδοσιακά, οι εξετάσεις αντισωμάτων που βγαίναν θετικές θεωρήθηκαν ως καλό σημάδι για τον ασθενή: το ανοσοποιητικό του σύστημα είχε έλθει σε επαφή με ένα μικρόβιο και το νίκησε. Στη συνέχεια, ξεκινώντας από το 1984, η επιστήμη άλλαξε ανάποδα: μια θετική εξέταση ήταν, προς έκπληξη όλων, ότι ο ασθενής ήταν άρρωστος ή σύντομα άρρωστος.

Η εξέταση PCR (η οποία απαιτεί άριστους τεχνικούς που δεν θα κάνουν κανένα αριθμό πιθανών λαθών) παίρνει ένα δείγμα ιστού από έναν ασθενή που μπορεί να περιέχει ένα μικροσκοπικό σωματίδιο(α) πολύ μικρό για να παρατηρηθεί – και το μεγενθύνει πολλές φορές, έτσι ὠστε να μπορεί να παρατηρηθεί. Ωστόσο, η εξέταση δεν λέει τίποτα αξιόπιστο σχετικά με την ποσότητα που βρίσκεται ο ιός στο σώμα του ασθενούς.

Γιατί είναι αυτό σημαντικό; Επειδή εκατομμύρια και εκατομμύρια αντιγράφων ιού στο σώμα είναι απαραίτητα για να αρχίσουμε να μιλάμε για την πραγματική ασθένεια. Μια θετική εξέταση PCR, ωστόσο, θα σημαίνει ότι ο ασθενής «έχει την επιδημική νόσο».

Ενα ακόμη πιο βαθύ ζήτημα: Πού είναι η ΠΡΟΓΕΝΕΣΤΕΡΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ότι το PCR ελέγχει για έναν ιό που πραγματικά προκαλεί νόσο;

Η προοπτική αυτών των δύο εξετάσεων που γίνονται για τους Αμερικανούς το ελάχιστο που μπορούμε να πούμε είναι ότι δεν είναι παρήγορη. Οι άνθρωποι θα πρέπει να θεωρηθούν ότι είναι «επιδημικές περιπτώσεις» και ως εκ τούτου πρέπει να απομονωθούν και να υποβληθούν σε θεραπεία με εξαιρετικά τοξικά αντιιικά φάρμακα.

Σε περίπτωση που αρρωστήσουν, από τα φάρμακα, θα τους πούν ότι ΄΄ο κορωναϊός ευθύνεται για τις βλάβες΄΄. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτό θα οδηγήσει σε περαιτέρω δόσεις με τα ίδια φάρμακα, σε υψηλότερες δόσεις – μια καταστροφή.

Ένα πολύ μικρό ποσοστό των γιατρών έχει επίγνωση των βαθιών αδυναμιών αυτών των δύο διαγνωστικών εξετάσεων. Οι περισσότεροι από αυτούς θα μειώσουν τις αμφιβολίες τους και θα εκτελέσουν τις εξετάσεις ούτως ή άλλως, επειδή η άρνηση θα έθετε σε κίνδυνο τις σταδιοδρομίες και τις ιατρικές άδειες.

Αυτό είναι το πιο χαμερπές δράμα που ξετυλίγεται τώρα στο αμερικανικό τοπίο.

Αλλα δεν είναι μόνο η Αμερική. Οι ίδιες διαγνωστικές εργαστηριακές εξετάσεις γίνονται σε όλο τον κόσμο.

Ευαγγέλου Mπλάνα Μαριάννα

Βιοχημικός ΜSc

Πηγές

‘Confusion breeds distrust:’ China keeps changing how it counts coronavirus cases

CDC begins testing Americans for the Coronavirus—but how?

Κορονοιός, nCoV2019,HIV, SARS,Εμπολα, Zίκα οι υιοί της Μπιγκ Φάρμα και ο πατέρας Ιπποκράτης.

Kαρκίνος, AIDS, Ebola, το κοινό τους στοιχείο.