Οι απαντήσεις και τα ευρήματα του WHO μέσα σε διάστημα 9 ημερών απο μια ομάδα 25 διεθνών εμπειρογνωμόνων στην Κίνα για την COVID19

Εάν έχετε άμεση προσωπική επαφή με μολυσμένο άτομο, η πιθανότητα μόλυνσης είναι μεταξύ 1% και 5%.
Από τις 20 Φεβρουαρίου 2020, συνολικά συνολικά 75.465 περιπτώσεις COVID-19 αναφέρθηκαν στην Κίνα.

Η επαρχία Hubei, η πρωτεύουσα της οποίας είναι το Wuhan, είχε 65.596 μολυσμένα άτομα μέχρι στιγμής.

Μεταξύ των 55.924  εργαστηριακά επιβεβαιωμένων περιστατικών που αναφέρθηκαν έως τις 20 Φεβρουαρίου 2020, η μέση ηλικία είναι 51 έτη IQR 39-63 ετών) με την πλειονότητα των περιπτώσεων (77,8%) ηλικίας 30-69 ετών.

΄΄19541 περιστατικά δεν είναι επιβεβαιωμένα περιστατικά, θεωρήθηκαν σαν COVID-19 μόνο απο ακτινογραφία θώρακος.΄΄

΄΄Η απάντηση ατο το ΚΕΛΠΝΟ της Κίνας, γιατί απο της 12 Φεβρουαρίου σταμάτησαν να υποβάλλουν τους ασθενείς σε διαγνωστικές εργαστηριακές εξετάσεις για τον κορωναϊό, αλλά έκαναν μόνο ακτινογραφία θώρακος και όσοι είχαν συμπτώματα πνευμονίας, θεωρούντουσαν και υτοβάλλονταν σε θεραπεία σαν επιβεβαιωμένες περιπτώσεις της ΄΄επιδημίας΄΄ είναι:
Ο ορισμός των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων άλλαξε, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Κίνας , έτσι ώστε ένα ευρύτερο σύνολο ασθενών να μπορεί να τύχει της ίδιας μεταχείρισης με τις επιβεβαιωμένες περιπτώσεις.΄΄

Αλλά επιτέλους η Κίνα μπορεί τώρα πλέον να παράγει 1,6 εκατομμύρια εργαστηριακά κιτ για τον νέο κοροναϊό την εβδομάδα. Η εξέταση δίνει αποτέλεσμα την ίδια ημέρα. Σε ολόκληρη τη χώρα, ο καθένας που πηγαίνει στο γιατρό με πυρετό εξετάζεται για τον ιό:

Στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ, μακριά από το Wuhan, εξετάστηκαν 320.000 άνθρωποι και μόνο το 0,14% αυτών ήταν θετικοί για τον ιό.

(78-85%) των μολύνσεων ήταν εντός της οικογένειας από σταγονίδια και άλλους φορείς μόλυνσης σε στενή επαφή με μολυσμένο άτομο.

Έχουν αναφερθεί μεταδόσεις COVID-19 στις φυλακές (Hubei, Shandong και Zhejiang, Κίνα), στα νοσοκομεία (όπως παραπάνω) και σε μια μακροχρόνια εγκατάσταση. Η στενή εγγύτητα και η επαφή μεταξύ των ανθρώπων σε αυτές τις συνθήκες και οι πιθανότητες η επιβάρυνση από την περιβαλλοντική μόλυνση είναι σημαντικοί παράγοντες, οι οποίοι θα μπορούσαν να ενισχύσουν τη μετάδοση.

Η μετάδοση σε αυτά τα περιβάλλοντα απαιτεί περαιτέρω μελέτη.

Μόνο το 5% των ατόμων που έχουν διαγνωστεί με COVID-19 (όχι αναγκαστικα εργαστηριακά επιβεβαιωμένων περιστατικών) απαιτούν τεχνητή αναπνοή. Άλλο ένα 15% χρειάστηκε υψηλά συγκεντρωμένο οξυγόνο – και μόνο για λίγες μέρες. Η διάρκεια από την έναρξη της νόσου έως την ανάρωση είναι κατά μέσο όρο 3 έως 6 εβδομάδες για τους σοβαρά και κρίσιμους ασθενείς (σε σύγκριση με μόνο 2 εβδομάδες για τους ήπιους ασθενείς).
Απο τις εργαστηριακά επιβεβαιωμένες περιπτώσεις το 6,1% είναι σε κρίσιμη κατάσταση, 13,8% αναπτύσουν σοβαρή ασθένεια και το 80% έχουν ήπια συμπτώματα.

Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα είναι ο πυρετός (88%) και ο ξηρός βήχας (68%). Εξάντληση (38%), έκπτυση βλέννας κατά τον βήχα (33%), δύσπνοια (18%), πονόλαιμος (14%), πονοκεφάλους (14%), μυϊκούς πόνους (14%), ρίγη (11%) είναι επίσης συχνά. Λιγότερο συχνές είναι ναυτία και έμετος (5%), βουλωμένη μύτη (5%) και διάρροια (4%). Η τρέχουσα μύτη δεν αποτελεί σύμπτωμα του COVID-19..

Σύστημα υγειονομικής περίθαλψης: το 20% των μολυσμένων ατόμων στην Κίνα χρειάστηκε νοσοκομειακή περίθαλψη για εβδομάδες

Μια εξέταση 44.672 μολυσμένων ανθρώπων (ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΧΙ εργαστηριακά επιβεβαιωμένων περιστατικών) στην Κίνα έδειξε ποσοστό θνησιμότητας 3,4%.

Από τις 20 Φεβρουαρίου, 2114 από τις 55.924 εργαστηριακά επιβεβαιωμένες περιπτώσεις έχουν πεθάνει (ακατέργαστο ποσοστό θνησιμότητας [CFR2] 3,8%) (note: at least some of whom were identified using a case definition that included pulmonary disease).
Η θνησιμότητα επηρεάζεται έντονα από την ηλικία, τις προϋπάρχουσες συνθήκες, το φύλο και ιδιαίτερα την ανταπόκριση του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης. Όλοι οι αριθμοί θανάτου αντικατοπτρίζουν την κατάσταση των πραγμάτων στην Κίνα έως τις 17 Φεβρουαρίου και όλα θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά στο μέλλον ή αλλού.

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκεστις 6-02-2020 με πήρεις εργαστηριακές εξετάσεις και αποτελέσματα
Clinical characteristics of 2019 novel coronavirus infection in China

Το ακριβές ποσοστό θνησιμότητας απο την COVID-19 είναι 1.4%
Η μελέτη έγινε σε 1099 ασθενείς, το 76,8% είχε προηγούμενο ιστορικό , διαβήτη, υπέρτασης, καρδιολογικών παθήσεων, ηπατίτιδα, καρκίνο, χρόνια νεφρική ανεπάρκεια, ανοσοκασταλτικοί).Από αυτούς 79,1% ανέπτυξαν πνευμονία, 3,4% οξύ αναπνευστικό σύνδρομο και 1% σηπτικό σόκ.

Και τέλος, μετά απο το τραγικό θρίλερ του νέου κορονοιού, μερικά άμεσα αποσπάσματα από την αναφορά:

Το κερασάκι στην τούρτα.
Η τολμηρή προσέγγιση της Κίνας για να περιορίσει την ταχεία εξάπλωση αυτού του νέου αναπνευστικού παθογόνου έχει αλλάξει την πορεία μιας ταχέως κλιμακούμενης και θανατηφόρας επιδημίας.
΄΄Για μια ακόμα φορά.
Γρίπη των πτηνών, των χοίρων, sars, mers, zika, ebola.΄΄
Μπροστά σε έναν προηγουμένως άγνωστο ιό, η Κίνα έχει αναπτύξει ίσως την πιο φιλόδοξη, ευκίνητη και επιθετική προσπάθεια περιορισμού της ασθένειας στην ιστορία. Η ασυμβίβαστη και αυστηρή χρήση μη φαρμακευτικών ΄΄(κατασταλτικών)΄’ μέτρων της Κίνας για τη συγκράτηση της μετάδοσης του ιού COVID-19 με πολλαπλά μέτρα παρέχει ζωτικής σημασίας διδάγματα για την παγκόσμια ανταπόκριση.

Αυτή η μάλλον μοναδική και άνευ προηγουμένου ανταπόκριση της δημόσιας υγείας στην Κίνα ανέτρεψε τις κλιμακούμενες περιπτώσεις και στις δύο χώρες του Hubei , όπου υπήρξε εκτεταμένη κοινοτική μετάδοση, και στις επαρχίες εισαγωγής, όπου φαίνεται ότι οι οικογενειακές συστάδες προκάλεσαν την έξαρση .

Μεγάλο μέρος της παγκόσμιας κοινότητας δεν είναι ακόμα έτοιμο να εφαρμόσει τα μέτρα που έχουν χρησιμοποιηθεί για τη συγκράτηση του COVID-19 στην Κίνα.
΄΄Ευτυχώς.΄΄
Αυτά είναι τα μόνα μέτρα που αποδεικνύεται σήμερα ότι διακόπτουν ή ελαχιστοποιούν τις αλυσίδες μετάδοσης στον άνθρωπο. Θεμελιώδης για τα μέτρα αυτά είναι η εξαιρετικά προληπτική παρακολούθηση για την άμεση ανίχνευση περιπτώσεων, η ταχεία διάγνωση και η άμεση απομόνωση των περιπτώσεων, η αυστηρή παρακολούθηση και η καραντίνα στενών επαφών και ο εξαιρετικά ΥΨΗΛΟΣ ΒΑΘΜΟΣ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ και ΑΠΟΔΟΧΗΣ των μέτρων αυτών από τον πληθυσμό .OBEY

«Το COVID-19 εξαπλώνεται με εκπληκτική ταχύτητα.    (1%)

• τα κρούσματα COVID-19 σε οποιοδήποτε περιβάλλον έχουν πολύ σοβαρές συνέπειες . 1,4% θνησιμότητα
• και υπάρχουν σήμερα ισχυρές ενδείξεις ότι ΄΄(τα ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΣΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΩΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ ΜΕ ΕΜΒΟΛΙΑ ΑΜΦΙΒΟΛΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ)΄΄οι μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις μπορούν να μειώσουν ή και να διακόψουν τη μετάδοση.

Παρόλα αυτά, για να μειωθεί η ασθένεια και ο θάνατος από τον COVID-19, ο σχεδιασμός βραχυπρόθεσμης ετοιμότητας πρέπει να συμπεριλάβει την εκτεταμένη εφαρμογή μέτρων υψηλής ποιότητας και μη φαρμακευτικής δημόσιας υγείας, (ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗΣ εννοεί) τα οποία θα πρέπει να ενσωματώνουν πλήρως τον άμεσο εντοπισμό και απομόνωση των περιπτώσεων, αυστηρή στενή παρακολούθηση των επαφών και παρακολούθηση / καραντίνα και άμεση δέσμευση του πληθυσμού / της κοινότητας.

Ακριβώς όπως το περιμέναμε, απλα αυτή την φορά με καλύτερο μάρτκετινγ.
Και αυτή μεαυτή την στενή παρακολούθηση και τα μέτρα υψηλής ποιότητας εννοούν σαφέστατα το τσιπάρισμα, την ψηφιακή ταυτότητα του πληθυσμού με ψηφιακά τσίπ, μέσω των εμβολίων, ήδη εφαρμόζουν το πρόγραμμα σε Μπαγκλαντές, Ινδονησία σε 40.000 ανθρώπους.
Οι άστεγοι στο Ωστιν του Τέξας έχουν εμβολιαστεί με τα ψηφιακά τσιπ, είναι τα ινδικά χοιρίδια της ψηφιακής ταυτότητας.
Στο Ώστιν, Τέξας, για παράδειγμα, εκμεταλεύονται τον άστεγο πληθυσμό σαν συλλογικό ινδικό χοιρίδιο για το πρόγραμμα εμβολιασμού μικροτσίπ το οποίο ισχυρίζεται η ομάδα ότι θα βοηθήσει να «εξουσιοδοτήσει» τους άστεγους και υποτιθέται να τους δώσουν «έλεγχο» πάνω στα προσωπικά τους δεδομένα ταυτότητας .

«Η πολιτεία του Ώστιν, η συμμαχία για την ψηφιακή ταυτότητα, και πολλοί άλλοι συνεργάτες συνεργάζονται μαζί με τους άστεγους και τους φορείς παροχής υπηρεσιών για να αναπτύξουν μια πλατφόρμα ψηφιακής ταυτότητας με την ονομασία MyPass, για να εξουσιοδοτήσουν τους άστεγους με τα δικά τους δεδομένα ταυτότητας» γράφει ο Chris Burt.
Ενας καινούριος θαυμαστός κόσμος.

Ευαγγέλου Μπλάνα Μαριάννα

βιοχημικός ΜSc

Πηγές

https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.02.06.20020974v1

http://rs.yiigle.com/yufabiao/1181998.htm

Vaccines now being used to harvest biometric identities of everyone; Big Brother merges with Big Pharma

Επιδημία COVID-19 απο τον κορωναϊό nCoV2019, ή επιδημία πνευμονίας;

Click to access who-china-joint-mission-on-covid-19-final-report.pdf