Δηλώνω σήμερα 25η Μαρτίου 2020 πως ΔΕΝ επιτρέπω σε κανέναν να χρησιμοποιήσει εικόνες με εμένα ή την οικογένεια μου ή έργα τεχνης μου, βίντεο ή κείμενα που έχω γράψει ή έχω δημοσιεύσει στα πλαίσια του facebook στο προφιλ μου ή σε σελίδες που διαχειρίζομαι εντός facebook, wordpress ή google και blogspot κ.α.. 

(Ειδικά στο ίδιο το εργαλείο του facebook και εργαλείων που συνεργάζονται με αυτή την πλατφόρμα όπως το messenger, to instagramm κ.α.)

Επίσης απαγορεύω τις προσωπικές μου συνομιλίες με φίλους να χρησιμοποιηθούν για οποιοδήποτε σκοπό από φανερές ή μυστικές υπηρεσίες, ιδιωτικές ή κρατικές.

Η καταπάτηση της προσωπικής μου ιδιωτικής σφαίρας και των πνευματικών μου δικαιωμάτων θα σημάνει αυτόματη αγωγή και χρήση κάθε νόμιμου δικαιώματος μου και απαίτηση για αποζημίωση σε κάθε επίπεδο.

Επίσης η χρήση του ονόματος ή φωτογραφιών μου για δημιουργία fake λογαριασμών προς παραπλάνηση φίλων μου θα σημάνει άμεση αγωγή από μέρους μου και χρήση κάθε νόμιμου δικαιώματος μου εναντίον αυτού ή αυτών που θα παραβούν την δήλωση μου αυτή.

Επιπλέον κάθε μήνυμα ή σχόλιο που καθυστερεί να εμφανιστεί από και προς τους φίλους αναγνώστες ή η παρεμπόδιση της ανάγνωσης των αναρτήσεων μου από φίλους , λόγω αθέμιτου μπλοκαρίσματος της ροής του προφίλ ή των σελίδων που διαχειριζομαι από ελέγχους, λογοκρισίες και παρεμπόδηση με τεχνικά μέσα (όπως η παρεμβολή μυνημάτων της google) δεν συνάδουν με την ελευθερία έκφρασης που μου παραχωρούν Διεθνείς συμβάσεις και σκοπέυω να κάνω χρήση αυτών εάν κριθεί απαραίτητο.

Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (άρθρο 10):

Ο κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα ελευθερίας της έκφρασης. Το δικαίωμα αυτό περιλαμβάνει την ελευθερία διατήρησης της άποψης του καθώς επίσης και του δικαιώματος να αναζητά και να μεταδίδει πληροφορίες και ιδέες χωρίς τη παρέμβαση οποιασδήποτε κρατικής αρχής σε όλο το κόσμο.

Διεθνές Σύμφωνο Ατομικών και Πολιτικών Δικαιωμάτων (άρθρο 19 παρ. 1, 2):

Ο κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να έχει την άποψη του χωρίς καμία παρέμβαση. Ο κάθε άνθρωπος πρέπει να έχει το δικαίωμα ελευθερίας της έκφρασης. Το δικαίωμα αυτό περιλαμβάνει και το δικαίωμα του καθενός να αναζητά, να λαμβάνει και να μεταδίδει οποιεσδήποτε πληροφορίες και ιδέες ανεξαρτήτως συνόρων, είτε προφορικά, είτε γραπτά ή εκτυπωμένα, σε μορφή τέχνης, ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο της επιλογής του.

Το ίδιο ως παρεμπόδηση της άσκησης των ανωτέρων δικαιωμάτων μου θεωρώ το μπλοκάρισμα σελίδων που αναφέρονται στη στήλη «Σελίδες ΦΥΤΡΟ+

«Μεταφράσεις κειμένων και άρθρα μου διέπονται από Ατομικά Πνευματικά Δικαιώματα και η Χρήση Αυτών δίχως άδεια ή αναφορά ρητή ή γραπτή διώκονται από την σχετική νομοθεσία.

Από πνευματικά δικαιώματα μετάφρασης καλύπτονται και βιβλία τρίτων που έχω μεταφράσει στην ελληνική και διακινούνται παρά τη θέληση μου.

Η δήλωση ετούτη μολονότι αυτονόητη… Έχει και αναδρομική ισχύ από τη μέρα ένταξης μου στο facebook, στο blogspot, τη wordpress κτλ. (τουλάχιστον από το 2007).

Μετά τιμής Ευαγγέλου Μπλάνα Μαριάννα