Πόλεμος μεταξύ Χλωροκίνης και Ρεντεμσιβίρ.

Η Χλωροκίνη είναι 70 ετών δοκιμασμένο φάρμακο, αλλά το Ρεντεμσιβιρ είναι πατενταρισμένο και οικονομικών συμφερόντων του ΠΟΥ, Soros, Ιδρυμα Γκέιτς, ίδρυμα Κλίντον (CHAI), ΝΙΗ, Fauci.

Kαι σε αυτόν τον πόλεμο τα θύματα ήταν χιλιάδες αθώοι άνθρωποι.

Ο ΠΟΥ δεν παρασύρθηκε απο τα »λάθος στοιχεία της μελέτης», η παράσυρση και η απόσυρση της μελέτης, είναι η στάχτη στα μάτια για να μην  αποκαλυφθούν ευρέως η σχέση του και η διαπλοκή του με την εταιρεία Gilead του φαρμάκου Redemsivir, με την διαπλοκή του με την Κίνα και τα ιδρύματα Σόρος και Κλίντον.

Απο τις 11 Φεβρουαρίου ήταν γνωστά, αλλά κανείς δεν άκουγε.

Ο Philippe Douste-Blazy, MD, είναι καρδιολόγος και πρώην υπουργός Υγείας της Γαλλίας που διετέλεσε Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών.

Ήταν υποψήφιος το 2017 για Διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Σε μια βιντεοσκοπημένη συνέντευξη στις 24 Μαΐου 2020, ο Δρ Douste-Blazy παρείχε πληροφορίες για το πώς μια σειρά από αρνητικές μελέτες υδροξυχλωροκίνης δημοσιεύθηκαν σε έγκυρα ιατρικά περιοδικά.

Αποκάλυψε ότι σε μια πρόσφατη μυστική, κλειστή συνάντηση του Chatham House, στην οποία συμμετείχαν μόνο εμπειρογνώμονες, οι συντάκτες και των δύο, το The Lancet και το New England Journal of Medicine εξέφρασαν την αγανάκτησή τους επικαλούμενοι τις πιέσεις που τους ασκούσαν οι φαρμακευτικές εταιρείες.

Δηλώνει ότι καθένας από τους συντάκτες χρησιμοποίησε τη λέξη «εγκληματικός» για να περιγράψει τη διάβρωση της επιστήμης.

Παραθέτει τον Δρ Ρίτσαρντ Χόρτον που θρηνεί για  την παρούσα επιστήμη:

»Εάν αυτό συνεχιστεί, δεν θα μπορέσουμε να δημοσιεύσουμε άλλα δεδομένα κλινικής έρευνας, επειδή οι φαρμακευτικές εταιρείες είναι τόσο οικονομικά ισχυρές, είναι σε θέση να μας πιέσουν να δεχτούμε έγγραφα που είναι προφανώς μεθοδολογικά τέλεια, αλλά το συμπέρασμά τους είναι αυτό που θέλουν οι φαρμακευτικές εταιρείες «

Ο Δρ. Douste-Blazy υποστηρίζει τη συνδυαστική θεραπεία – υδροξυχλωροκίνη (HCQ) και αζιθρομυκίνη (AZ) για την Covid-19 που συνιστά ο Dr. Ντιτιέρ Ραουλτ. 

Τον Απρίλιο του 2020 ο Δρ.  Douste-Blazy ξεκίνησε ενα ψήφισμα που υπογράφηκε από περίπου 500.000 Γάλλους γιατρούς και πολίτες, προτρέποντας τους Γάλλους κυβερνητικούς υπαλλήλους να επιτρέψουν στους γιατρούς να συνταγογραφήσουν υδροξυχλωροκίνη για τη θεραπεία ασθενών με κορονοϊό νωρίς, προτού χρειαστούν εντατική φροντίδα.

Το θέμα πολιτικοποιήθηκε, οι αριστεροί πολιτικοί και οι αξιωματούχοι της δημόσιας υγείας είναι κατηγορηματικά εναντίον της χρήσης της HCQ, ενώ εκείνοι που κλίνουν προς τα δεξιά πολιτικά είναι υπέρ στο δικαίωμα των γιατρών να συνταγογραφούν το φάρμακο όπως εκείνοι θεωρούν κατάλληλο.

Το περιοδικό SCIENCE περιέγραψε την απάντηση στο ταξίδι του Γάλλου Προέδρου Εμμανουήλ Μακρόν στη Μασσαλία για να συναντήσει τον Δρ.Raoult που συνταγογραφεί το συνδυασμό φαρμάκων και έχει τεκμηριώσει  την αποτελεσματικότητα τους.

Ωστόσο, αξιωματούχοι δημόσιας υγείας, ακαδημαϊκοί ιατροί και τα μέσα ενημέρωσης – που όλοι τους είναι υπόχρεοι οικονομικά  στις φαρμακευτικές εταιρείες και τους υψηλούς στόχους μάρκετινγκ τους – αντιτίθενται σθεναρά στη χρήση της HCQ και χρησιμοποιούν κάθε ευκαιρία για να υποτιμήσουν το φάρμακο αναφερόμενοι με χλευασμό στον Πρόεδρο Τραμπ που το χρησιμοποίησε.

Το Lancet δημοσίευσε μια δόλια μελέτη: Ο συντάκτης την αποκαλεί «Τμήμα σφάλματος»

Στις 22 Μαΐου 2020, το The Lancet δημοσίευσε την μελέτη «Hydroxychloroquine or Chloroquine With or Without A Macrolide For Treatment of COVID-19: a Multinational Registry Analysis». 

Περιγράφηκε ως μια μελέτη παρατήρησης που υποτίθεται ότι περιελάμβανε περισσότερους από 96.000 νοσηλευμένους Covid-19 ασθενείς σε 671 νοσοκομεία σε έξι ηπείρους. 

Αυτό που δεν αποκαλύφθηκε είναι το γεγονός ότι οι δύο βασικοί συν-συγγραφείς έχουν σημαντικές, σχετικές οικονομικές συγκρούσεις συμφερόντων που μπορεί να έχουν προκαλέσει προκατάληψη στα αναφερόμενα ευρήματα.

Η βάση δεδομένων ανήκει στην Surgisphere Corporation, της οποίας ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος, είναι ο Dr. Sapan Desai, ο οποίος είναι επικεφαλής και συν-συγγραφέας της μελέτης. 

Ο Δρ.  Desai αρνήθηκε να αποκαλύψει τα δεδομένα – για ανεξάρτητη επιβεβαιωτική επισκόπηση. 

Στην πραγματικότητα, αρνείται να προσδιορίσει τα συμμετέχοντα νοσοκομεία, ή ακόμα και τις χώρες.

Ο Δρ Mandeep Mehra, επικεφαλής συν-συγγραφέας είναι διευθυντής στο Brigham & Women’s Hospital, το οποίο είναι και ο χρηματοδότη της μελέτης.

Ο Δρ.Mehra και το The Lancet απέκρυψαν να αποκαλύψουν ότι το Νοσοκομείο Brigham συνεργάζεται με τη Gilead και διεξάγει επί του παρόντος ΔΥΟ προσπάθειες δοκιμών Remdesivir, του ανταγωνιστή της υδροξυχλωροκίνης για τη θεραπεία του COVID-19, το επίκεντρο της μελέτης.

ΔΥΟ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΕΣ ΤΟΥ REDEMSIVIR ΣΤΟ BRIGHAM AND WOMEN’S HOSPITAL

Αυτή την εβδομάδα, το Brigham and Women’s Hospital άρχισαν να εγγράφουν ασθενείς σε δύο κλινικές δοκιμές για το αντιιικό φάρμακο της Gilead remdesivir. 

Το Brigham είναι ένας από τους πολλαπλούς τόπους κλινικής δοκιμής για μια μελέτη που ξεκίνησε από τη Gilead για το φάρμακο σε 600 συμμετέχοντες με μέτρια νόσο κορονοϊού (COVID-19) και μια μελέτη που ξεκίνησε από τη Gilead για 400 συμμετέχοντες με σοβαρή COVID-19.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις δοκιμές remdesivir, συμπεριλαμβανομένων κριτηρίων συμμετοχής, στείλτε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Clinicianresources@bwh.harvard.edu.

Το φιάσκο της δημοσίευσης ουσιαστικά ψευδών αναφορών στα περιοδικά με τον μεγαλύτερο αντίκτυπο τόσο στην κλινική θεραπεία όσο και στις πολιτικές για τη δημόσια υγεία, αποκαλύπτει πόσο διεφθαρμένη έχει γίνει η λεγόμενη αξιολόγηση από ομοτίμους, επειδή δεν διαθέτει εξωτερική, ανεξάρτητη κριτική από επιστήμονες που δεν έχουν καμία συμμετοχή το αποτέλεσμα της μελέτης. 

Μόνο μετά τις αναφορές των The Scientist και The Guardian, οι συντάκτες των NEJM και The Lancet αναγκάστηκαν να εκδώσουν ένα: «Έκφραση ανησυχίας».

 Αυτό το φιάσκο δείχνει γιατί οι έξυπνοι άνθρωποι αναζητούν εναλλακτικές πηγές για αξιόπιστες πληροφορίες.

Στην πραγματικότητα, μέσα σε λίγες ημέρες από τη δημοσίευση του Lancet, εκφράστηκαν ανησυχίες σχετικά με αυτό το σύνολο δεδομένων στα κοινωνικά μέσα, στο PubPeer, στον ιστότοπο συζήτησης μετά τη δημοσίευση και σε εφημερίδες.

Εντός ημερών από τη δημοσίευση, ο Δρ.Anthony Fauci, επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID) δήλωσε στο CNN

«Τα επιστημονικά δεδομένα είναι πραγματικά αρκετά εμφανή τώρα για την έλλειψη αποτελεσματικότητας.»

Μια αναταραχή των μέσων εναντίον της υδροξυχλωροκίνης (HCQ) δημιούργησε πανικό: 

οι κλινικές δοκιμές που στοχεύουν στη δοκιμή της υδροξυχλωροκίνης για το COVID-19 ανεστάλησαν από τα διεθνή ιδρύματα δημόσιας υγείας, συμπεριλαμβανομένου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, του κυβερνητικού οργανισμού του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γαλλικής κυβέρνησης.

Ο επικεφαλής επιστήμονας του ΠΟΥ, Soumya Swaminathan, δήλωσε ότι παρόλο που τα δεδομένα του Lancet δεν προέρχονταν από μια τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη δοκιμή, τα δεδομένα ήταν συναρπαστικά επειδή

«Προήλθαν από πολλαπλά μητρώα και αρκετά μεγάλο αριθμό ασθενών, 96.000 ασθενείς.»

Στις 29 Μαΐου, οι New York Times ανέφεραν ότι 100 επιστήμονες και κλινικοί έθεσαν σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την εγκυρότητα των ευρημάτων της έκθεσης The Lancet

Ανέφερε ότι στις 29 Μαΐου ο Δρ. Mehra εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση:

«Αξιοποιήσαμε τα διαθέσιμα δεδομένα μέσω της Surgisphere για να παρέχουμε οδηγίες παρατήρησης για να ενημερώσουμε τη φροντίδα των νοσοκομειακών ασθενών Covid-19»

[Ίσως κάποιος μπορεί να μεταφράσει τι σημαίνει «αξιοποιήσαμε τα δεδομένα»… ;; 

Οι Times υποτίμησαν τον αριθμό των επιστημόνων που υπέγραψαν την ανοιχτή επιστολή. είναι πιο κοντά στα 220.]

Ο ιστότοπος, Science Defies Politics εκθέτει πολλές επιστημονικά άκυρες μελέτες που ουσιαστικά «χτύπησαν θέσεις εργασίας» ενάντια στη χρήση υδροξυχλωροκίνης.

Κακές μελέτες κατά της υδροξυχλωροκίνης

27 Μαΐου 2020 

διεφθαρμένη ακαδημαϊκή, υγειονομική περίθαλψη

Οι αναφορές των ιατρών για εκατοντάδες αναρρώσεις ασθενών, υψηλού κινδύνου ασθενών, δεν αποτελούν ανεκδοτικά στοιχεία, ακόμη και αν δεν δημοσιεύονται σε επιστημονικά έγγραφα. 

Ο χειρισμός τέτοιων εκθέσεων ως επιστημονικών στοιχείων είναι καθυστερημένος. 

Όταν οι ερευνητές δημοσιεύουν σχετικά με αυτό το θέμα, η αποτυχία ορθής αναφοράς αυτών των αναφορών είναι κακή επιστημονική συμπεριφορά. 

Εάν προκύψουν ζητήματα ή ερωτήσεις, οι ερευνητές μπορούν να επικοινωνήσουν απευθείας με τους γιατρούς και να ζητήσουν πρόσθετες πληροφορίες που απαιτούνται. 

Οι ερευνητές μπορούν να επιλέξουν να απορρίψουν αυτές τις αναφορές και να εξηγήσουν τους λόγους που το έκαναν, αλλά δεν μπορούν απλώς να τις αγνοήσουν. 

Η δήλωση ότι δεν υπάρχουν τέτοιες αναφορές είναι επιστημονική απάτη.

Κορυφαία στην βαθμολογία ιατρικά περιοδικά – The Lancet, NEJM, BMJ και JAMA Network – δημοσίευσαν και προώθησαν χαμηλής ποιότητας ή δόλιες μελέτες ενάντια στην υδροξυχλωροκίνης  λόγω της πολιτικής ατζέντας των εκδοτών τους.

ΓΙΑΤΙ  πολύ ισχυροί ενδιαφερόμενοι εταιρικοί και κυβερνητικοί φορείς θέλουν να ακυρώσουν ένα φάρμακο με ιστορικό 70 ετών; 

Επειδή το φάρμακο δρα κατά της πανδημίας, είναι άμεσα διαθέσιμο και κοστίζει πολύ λίγο. 

Ως εκ τούτου, αποτελεί οικονομική απειλή τόσο για τις φαρμακευτικές εταιρείες όσο και για τους συνεργάτες τους στην κυβέρνηση και τον ακαδημαϊκό χώρο, όσοι σκοπεύουν να επωφεληθούν από την πανδημία COVID-19.

Όπως αποκαλύφθηκε από το Science Defies Politics: 16 από τα μέλη της επιτροπής που επιλέχθηκαν από το NIH για να διατυπώσουν τις επίσημες οδηγίες θεραπείας COVID-19 – συμπεριλαμβανομένων δύο από τους τρεις συμπροέδρους – πληρώθηκαν από τον Gilead. 

Εκδίδουν κατευθυντήριες γραμμές που εγείρουν φόβο, αβεβαιότητα και αμφιβολίες σχετικά με τη χρήση της HCQ σε συνδυασμό με το AZ, ενώ δεν δημιουργούν φόβο, αμφιβολία ή αβεβαιότητα σχετικά με τη χρήση του μη αποδεδειγμένου, μη εγκεκριμένου φαρμάκου, του Gilead, ένα φάρμακο που έχει δείξει μέτρια απόδοση σε κλινικές δοκιμές. 

Επτά από τους πάνελ του NIH απέτυχαν να αποκαλύψουν τους οικονομικούς τους δεσμούς με τη Gilead. 

Παρατίθενται εδώ.

Τουλάχιστον 7 (επτά) μέλη του πάνελ για τις κατευθυντήριες γραμμές θεραπείας COVID-19, συμπεριλαμβανομένων 2 στους 3 συνπροέδρους, δεν έχουν αποκαλύψει τους οικονομικούς τους δεσμούς με την Gilead Sciences (GILD), τον κάτοχο του διπλώματος ευρεσιτεχνίας και τον κατασκευαστή του remdesivir.

https://archive.is/72wm4

Υπό την καθοδήγηση του ΠΟΥ, το Remdesivir δοκιμάζεται ως εναλλακτική θεραπεία για το COVID-19. Επί του παρόντος, η COVID-19 υποβάλλεται σε αγωγή με υδροξυχλωροκίνη (HCQ) με ή χωρίς αζιθρομυκίνη (ΑΖ).

Εννέα μέλη του πάνελ που είναι επιφορτισμένα με τον καθορισμό αποδεκτών θεραπειών COVID-19 αποκάλυψαν οικονομικούς δεσμούς με την Gilead, τον κατασκευαστή του Remdesivir. 

Ωστόσο, τουλάχιστον 7 άλλα μέλη απέτυχαν να αποκαλύψουν τους οικονομικούς τους δεσμούς με τη Gilead και ορισμένα άλλα μέλη της επιτροπής φαίνεται να έχουν συνδέσμους με τη Gilead που δεν απαιτούν αποκάλυψη. Μαζί, τα άτομα που συνδέονται με το Gilead αποτελούν την πλειοψηφία αυτού του πάνελ.

Αυτό μπορεί να εξηγήσει γιατί το πάνελ συνέστησε κατά ενός συνδυασμού HCQ + AZ, αρνήθηκε να συστήσει HCQ («ανεπαρκή κλινικά δεδομένα για να προτείνει είτε υπέρ είτε κατά») και έθεσε φόβο, αβεβαιότητα και αμφιβολία (FUD) σχετικά με αυτό. Το πάνελ έδωσε τον ίδιο βαθμό (αλλά χωρίς FUD) στο Remdesivir, αν και δεν υπήρχαν κλινικά δεδομένα για τη χρήση του έναντι του COVID-19.

Η ιατρική επιστημονική βιβλιογραφία είναι γεμάτη με οικονομικά κίνητρα, κακές, μελέτες που αποσκοπούν στην προώθηση προϊόντων και, όταν ένα σωστικό, μη κατοχυρώσιμο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας προϊόν, αποδειχθεί αποτελεσματικό., οι επιστήμονες προσλαμβάνονται για να συντάξουν εκθέσεις μελέτης που έχουν σχεδιαστεί για να αμαυρώνουν τη φήμη των επιστημόνων και να διακηρύξει ευρήματα που αντικρούουν νόμιμα ευρήματα 

Σε αυτήν την περίπτωση, μελέτες έχουν σχεδιαστεί για να «απομακρύνουν» την αποτελεσματικότητα της υδροξυχλωροκίνης έναντι του COVID-19.

πηγές

Editors of The Lancet and the New England Journal of Medicine: Pharmaceutical Companies are so Financially Powerful They Pressure us to Accept Papers

Updated: Lancet Published a Fraudulent Study: Editor Calls it “Department of Error”

Για να δούμε όμως και λίγο ποιός κατέχει την πατέντα του Redemsivir.

Ο Μπίλ Γκέιτς και ο Τζώρτζ Σόρος συνεργάζονται με την Κίνα για το φάρμακο και το εμβόλιο για τον κορωνοιό.

Και ποιά είναι ακριβώς η Gilead Biosciences;
Η Gilead συνεργάζεται με την Wuxi Pharmaceuticals (Wuxi AppTec) που ανήκει στον φιλάνθρωπο της Nέας Παγκόσμιας Τάξης και τον μοναδικό χειραγωγό της  μάζας, τον George Soros (6)(7)
Φαίνεται ότι η Κίνα έχει τόσο το βιολογικό όπλο όσο και τη θεραπεία! Και μην ξεχνάμε το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το φάρμακο θεραπείας! Πόσο φιλανθρωπική πιστεύετε ότι θα είναι η Κίνα με τη Δύση;
Αλλά αυτή η ιστορία δεν τελειώνει εδώ. Ο  George Soros κατέχει επίσης την Gilead Biosciences (15).
Η Gilead ενέκρινε και συμμετέχει σε μια ομάδα αγοράς φαρμάκων που ονομάζεται UNITAID, της οποίας η εντολή είναι να δημιουργήσει μια «ομάδα ευρεσιτεχνιών» για τις φαρμακευτικές εταιρείες να μοιράζονται τα «διπλώματα ευρεσιτεχνίας τους» με άλλες εταιρείες προκειμένου να παράγουν γενόσημα φάρμακα για διανομή σε φτωχές αφρικανικές χώρες (17)(18). Στη συνέχεια, τα δικαιώματα από τις πωλήσεις αυτών των γενόσημων φαρμάκων καταβάλλονται στους κατόχους διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας. Πληρωτέα στους κατόχους (19).Η UNITAID προέκυψε από τη Διακήρυξη της Χιλιετίας των Ηνωμένων Εθνών για το 2000, η οποία έχει πλέον συμμετέχει στο Παγκόσμιο Σύμφωνο του ΟΗΕ (20)(21). Το χρονοδιάγραμμά τους στο Διαδίκτυο δείχνει ότι ο ιστότοπος UNITAID Unitaid.org συνδέεται επίσης με το Refunite.org μια υπηρεσία που συνεργάζεται με την Υπηρεσία Προσφύγων του ΟΗΕ την UNHCR που βοηθά στη σύνδεση των προσφύγων με τις οικογένειές τους που χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο(22)(23)(24)(25)(26).
Ένας δισεκατομμυριούχος επενδυτής πίσω από το UNITAID είναι ο ίδιος ο George Soros(29).Αλλά γιατί να σταματήσετε εκεί; Η UNITAID χρηματοδοτείται επίσης από το Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς και περιλαμβάνει επίσης συνεργασία με την Πρωτοβουλία Πρόσβασης στην Υγεία του Κλίντον (CHAI) (30)(31). Και το ενδιαφέρον είναι ότι τόσο η UNITAID όσο και η Gilead Biosciences υποστήριξαν τη Χίλαρι Κλίντον για πρόεδρο το 2016 (32)(33).
‘Η UNITAID έχει αρκετούς χρηματοοικονομικούς υποστηρικτές, όπως: WHOUNAIDS, Global Fund και το Roll Back Malaria Partnership. Επιπλέον, η UNITAID έχει εταιρική χορηγία από φαρμακευτικά προϊόντα με το «Medicines Patent Pool» (28).

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ WHO ενημέρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο για μια πρόσφατη συνεδρίαση που συντονίστηκε από τον WHO με διάφορους παγκόσμιους εταίρους στον τομέα της υγείας (GPEIGFFGavi, UnitaidGlobal Fund) για την υποστήριξη της ανάπτυξης μιας κοινής αφήγησης υγείας . Όσον αφορά την κοινοβουλευτική συμμετοχή, ενημέρωσε για ένα νέο Μνημόνιο Κατανόησης (MoU) μεταξύ του WHO και τη Διακοινοβουλευτική Ένωση και ενθάρρυνε τη Unitaid να στηρίξει αυτή τη δέσμευση στο έργο της χώρας

Υπογράμμισε τον σημαντικό ρόλο των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου στη στήριξη της Γραματείας της Unitaid   ανοίγοντας νέες πόρτες και αξιοποιώντας τις υπάρχουσες πολιτικές και άλλες διασυνδέσεις. Ανέφερε επίσης θετικά σχόλια σχετικά με την πρόσφατη επίσκεψη της Unitaid-WHO στην Κίνα, η οποία διερεύνησε ευκαιρίες για δέσμευση.

Ένα χρόνο αργότερα έχουμε μια Παγκόσμια Πανδημία που αναδύεται από την ηπειρωτική Κίνα και οι Κινέζοι είναι κάτοχοι του διπλώματος ευρεσιτεχνίας για το φάρμακο θεραπείας και συμπεριλαμβάνονται επίσης στην πρωτοβουλία UNITAID του Ηνωμένου Έθνους που θα τους δώσει την ευκαιρία να ωφελούνται με χαμηλότερες τιμές φαρμάκων. Επιπλέον, η Gilead, που είναι ο κύριος υποστηρικτής της  UNITAID (39), έχει επίσης ανακοινώσει ότι συνεργάζεται με τις Κινεζικές Αρχές Υγείας στις κλινικές δοκιμές του Remdesivir ως θεραπεία για τον κορωνοϊό (5).Και μόλις εγκριθεί, (που εγκρίθηκε πριν λίγες μέρες) η Gilead θα διατηρήσει τα παγκόσμια δικαιώματα για την εμπορία του αντιιικού φαρμάκου (3).

«Επιδημία» επιστημονικής απάτης

Ζούμε στην εποχή της money-based medicine!