Διάλεξη – Ανοιχτή συζήτηση του Δρ. Θανάση Μπαγκατζούνη με θέμα:

» Καρκίνος  και κοινωνία σε κρίση-προκλήσεις και προοπτικές»

Η «Κοινότητα Ελλήνων Πολιτών Κύπρου» και το Κέντρο Λόγου και Τέχνης «ΑΕΙΠΟΛΙΣ» διοργανώνουν στα πλαίσια του Ελεύθερου Πανεπιστημίου νέα διάλεξη – ανοιχτή συζήτηση του Δρ. Θανάση Μπαγκατζούνη την

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012 στο ξενοδοχείο Holiday Inn στις 19:00.

21729_319136644865785_781067022_n

Ο Δρ. Θανάσης Μπαγκατζούνης είναι διδάκτωρ της ιατρικής του Πανεπιστημίου Erlangen-Nuernberg της Γερμανίας με εξειδίκευση στην Ακτινοθεραπευτική-Ογκολογία. Ζει και εργάζεται στην Κύπρο από το 1998, αρχικά ως υπεύθυνος της μονάδας λεμφωμάτων και νεοπλασιών πεπτικού συστήματος στο Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου και, από τον Αύγουστο 2008, ως ιδιώτης ογκολόγος, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην εισαγωγή καινοτόμων μεθόδων στην πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία των νεοπλασιών.
Κατά την περίοδο αυτή δημοσίευσε και παρουσίασε αρκετές επιστημονικές εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια.
Το 2003 άρχισε να ανακοινώνει τις απόψεις του χωρίς φόβο, αλλά με πάθος, γύρω από τα προβλήματα που αφορούσαν στη διαχείριση του καρκίνου στην Κύπρο και, γενικότερα, γύρω από θέματα πολιτικής της υγείας (βλ.
Είναι ιδρυτικό μέλος της Ογκολογικής Εταιρείας Κύπρου και διετέλεσε πρώτος πρόεδρός της από το 2004 μέχρι το 2008. Τον Ιούλιο του 2008, με αφορμή την έντονη δημόσια κριτική που άσκησε στην Νέα Τάξη Πραγμάτων στο χώρο της υγείας με το άρθρο του
‘ΑΝΑΓΚΗ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΥ’
ήρθε σε έντονη ρήξη με το Δ.Σ. του Ογκολογικού Κέντρου και αυτό οδήγησε σε άμεση διακοπή του συμβολαίου του.
Είναι ιδρυτής της ογκοΛογικής, ενός προοδευτικού δικτύου νεοπλασιών και συνεργάζεται με γιατρούς και άλλους επαγγελματίες υγείας σε Κύπρο, Ελλάδα και Γερμανία, ενώ στηρίζει ενεργά την δημιουργία σύγχρονων υποδομών στα δημόσια νοσοκομεία και στον ιδιωτικό τομέα της Κύπρου.
Είναι μέλος της Κυπριακής Εθνικής Επιτροπής Καρκίνου από το 2010.
Το 2011 ξεκίνησε με τον αδερφό του Μανώλη Μπαγκατζούνη, ζωγράφο ο οποίος ζει στην Κοζάνη, την oncologic & aRTs, μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης των ανθρώπων της τέχνης και των γραμμάτων γύρω από τα προβλήματα των ατόμων με νεοπλαστικές ασθένειες, με στόχο την ενεργό εμπλοκή τους στον αγώνα για την άρση των ανισοτήτων, των φραγμών και των καρτέλ στην υγεία.
Στην διάλεξη του ο Δρ. Μπαγκατζούνης θα αναδείξει τα σημερινά αδιέξοδα της ‘βιομηχανίας του καρκίνου’ και θα αναλύσει τις μεγάλες προκλήσεις για την κοινωνία αλλά και τις σημαντικές προοπτικές που ανοίγονται, μέσα από την σημερινή κρίση, για ουσιαστική πρόοδο στην διαχείριση της σημαντικότερης ασθένειας του αιώνα μας.
Kαι εδω η διάλεξη
Μέρος 1
Περισσότερα για το θέμα.
images3
265586976_komen_xlarge
breast-cancer-pink-ribbon-awareness
images1

Ευαγγέλου Μαριάννα

βιοχημικός Μsc