ΖΙΚΑ και η αηδής ενημέρωση

650px-Aedes_aegypti_feeding

Ο τελευταίος βομβαρδισμός της κοινής γνώμης με έναν ακόμα ιό φάντασμα που θα εξανδραποδίσει την ανθρωπότητα και θα μας εξαφανίσει από προσώπου γης έκανε ξανά την εμφάνισή του.

Αυτοί οι περιοδικοί εκφοβισμοί έχουν μια περιοδικότητα μερικών χρόνων για να μας θυμίζουν την «σημαντικότητα» των εμβολίων , τη «φιλανθρωπική» πλευρά των φαρμακευτικών εταιρειών και την αναγκαιότητα των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών ενώ κρύβουν τις συνεχιζόμενες απάνθρωπες τακτικές για την επιβολή απάνθρωπων πολιτικών παγκοσμίως.

Ιστορικό του ιού ΖΙΚΑ.

O Zika ξεκινάει την περιπέτειά του από την Ουγκάντα. Το Ερευνητικό Ινστιτούτο Ουγκάντα/Ανατολικής Αφρικής (Uganda/East African Virus Research Institute) δημιουργείται το 1936 από το Rockefeller Foundation στο Entebbe.

To 1947 επιστήμονες τοποθετούν εναν ρέζους μακάκο (rhesus macaque) πίθηκο σε κλουβί στο δάσος Ζίκα κοντά στο Έντεμπε. Ο πίθηκος αναπτύσει πυρετό και οι επιστήμονες απομονώνουν από το αίμα έναν μεταδοτικό παράγοντα που για πρώτη φορά περιγράφεται σαν ιός Ζίκα το 1952.

Ο ιός πατεντάρεται από το Rockefeller Foundation και είναι διαθέσιμος για ερευνητικούς σκοπούς προς 599$ ανα δείγμα από το ATCC. Το 1954 απομονώνεται για πρώτη φορά σε άνθρωπο στη Νιγηρία.

Από το 1954 έως τις αρχές του 2015 ο Ζίκα βολτάρει ανά τον πλανήτη χωρίς να έχει εμφανιστεί στη Νότια Αμερική και ειδικά στη Βραζιλία (εκτός από τα Νησιά του Πάσχα το 2014).

Φορείς του ιού αναγνωρίζονται  οι άνθρωποι , τα κουνούπια και οι πίθηκοι. Ξενιστές θεωρούνται τα κουνούπια και ειδικά της κατηγορίας των Αηδών ( Αηδής – αηδιαστικός – Aedes ) και αναφέρεται περίπτωση όπου μεταδίδεται και σεξουαλικά όταν 2 Αμερικανοί επιστήμονες “κολλάνε” τον ιό στη Σενεγάλη και ο ένας τον μεταδίδει στη γυναίκα του κατά την επιστροφή στην Αμερική. [Emerg. Infect Dis. 2011 May; 17(5):880-2]

Ο ιός θεωρείται γενικά μη επικίνδυνος biosafety level 2 προκαλώντας ήπια συμπτώματα και από το 1952 έως το 2015 δεν αναφέρεται πουθενά ότι προκαλεί μικροκεφαλία.

Μέχρι την εμφάνισή του στη Νότια Αμερική έχει ήδη εμφανιστει: ΑΦΡΙΚΗ (Μπουρκίνα Φάσο,Καμερούν,Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία,Γκαμπόν,Ακτή Ελεφαντοστούν,Νιγηρία,Σιέρρα Λεόνε, Ουγκάντα).

ΑΣΙΑ (Καμπότζη,Ινδονησία,Μαλαισία,Πακιστάν,Ταϋλάνδη).

ΕΙΡΗΝΙΚΟΣ (Νησιά Κούκ,Νησια του Πάσχα, Γαλλική Πολυνησία, Μικρονήσια,Νέα Καληδονία).

ΚΥΡΙΟΣ ΞΕΝΙΣΤΗΣ τα κουνούπια γένους AEDES. Επιδημιολογικά ο Ζικοϊός βολτάρει για σχεδόν 70 χρόνια από την ανακάλυψή του χωρίς να προκαλεί κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημά στο πέρασμά του.

Ο ΖΙΚΑ ΣΤΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

2 Φεβ. 2016 BRASILIA (Reuters) – The suspected and confirmed cases of newborns with abnormally small heads linked to the Zika virus in Brazil had increased to 4,074 as of Jan. 30 from 3,718 a week earlier, the Brazilian Health Ministry said on Tuesday.

Πανικός. 4074 μικρά παιδιά με μικροκεφαλία λόγω του Ζικα. Από 3718 μια βδομάδα νωρίτερα φτάσαμε στα 4074 μέσα σε 2 ημέρες. Αν το αναγάγει κανείς στον χρόνο η μικροκεφαλία λόγω του Ζίκα θάφτανε σε (4074-3718)/2χ366( δίσεκτος ο χρόνος)=65148 κρούσματα μικροκεφαλίας στη Βραζιλία λόγω Ζίκα. Με ρυθμό γεννήσεων 3.000.000 / ετος η Βραζιλία εμφάνιζε ένα ρυθμό μικροκεφαλίας 46/1.

Πόσο σωστά όμως είναι τα νούμερα; 

Στις 27 Ιανουαρίου εμφανίζεται από το Ασσοσιέιντ Πρέςς η πραγματική αλήθεια. Τό αρθρο εμφανιζεται στο SFGATE και msn news όπου από τις 4180 “ύποπτες” περιπτώσεις μικροκεφαλίας από τον Οκτώβριο του 2015 εξέτασαν πιο αναλυτικά πάνω από 700 όπου επιβεβαίωσαν 270 περιπτώσεις μικροκεφαλίας απορρίπτοντας 462.

Από τις 270 περιπτώσεις ΜΟΝΟ 6 βρέθηκαν να είναι θετικές στον ιό Ζικα. Οι καταγεγραμμένες  περιπτώσεις μικροκεφαλίας το 2014 ανέρχονταν στη Βραζιλία γύρω στις 150 περιπτώσεις. Στό άρθρο του AP αναφέρεται επίσης από την Margaret Honein (επιδημιολόγος του CDC) ότι η μικροκεφαλία στις ΗΠΑ εμφανίζεται σε 2500 περιπτώσεις το χρόνο σε 4.000.000 γεννήσεων.

Ενα ακόμη ψέμα μιας και η εμφάνιση μικροκεφαλίας στις ΗΠΑ είναι 25000 περιπτώσεις ανά 4.000.000 γεννήσεων. Οι 25000 περιπτώσεις στις ΗΠΑ από που προέρχονται;

Από τον Χριστόφορο Κολόμβο;
Ας δούμε τα νούμερα ξανά.

ΗΠΑ 25000 μικροκεφαλίες/4.000.000 γεννήσεις.
Βραζιλία 270 περιπτώσεις σε 4 μήνες ( ρυθμός γεννήσεων στην Βραζιλία 3,000,000 / ετος άρα σχεδόν 19000 γεννήσεις μικροκεφαλίας ανα έτος στη Βραζιλία αν δεχθούμε τον ρυθμό των ΗΠΑ).
Σε 4 μήνες η Βραζιλία είχε 270 περιπτώσεις από τις 732 που ερευνήθηκαν από τις 4180 ύποπτες. Αν κάνετε τα μαθηματικά θα ανέμενε η Βραζιλία νάχει το χρόνο 4625 από τις 19000 που θα εμφανιζόταν στην Αμερική.

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΔΗΜΙΑ ; 

Τα νούμερα δεν βγαίνουν όσο και να τραβηχθούν. Κανένας Ζίκα δεν προκαλεί μικροκεφαλία στη Βραζιλία. Μικροκέφαλοι εμφανίζονται στον WHO και στο CDC με ανάλογη υπευθυνότητα εκείνης του 2009 για την πανδημία του H1N1. Καλή μπίζνα που φέσωσε όλο τον πλανήτη και καταστροφική σε όσους εμβολιάστηκαν.

Colombia: 3,177 pregnant women with Zika; no microcephaly
7 Φεβ 2016 :ΚΟΛΟΜΒΙΑ 3177 έγκυες γυναίκες με Ζίκα : Καμμία μικροκεφαλία

ΑΗΔΗΣ  ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ

Έχοντας λοιπόν ψευδώς συνδέσει την επιδημία Ζίκα με την μικροκεφαλίακαι δεδομένου ότι ο φανερός ξενιστής είναι ο Αηδής κώνωψ έρχονταιοι λύσεις που όλο και συχνότερα προτείνονται:

1 Λύση : Αναμονή για το ερχόμενο εμβόλιο
2 Λύση : Χρήση γενετικά τροποποιημένων κουνουπιών για την εξάλειψη του Αηδούς κώνωπος που φέρει τον Ζικοϊό και προκαλεί μικροκεφαλία.
3 Λύση : Μην γεννάτε και αν έχετε Ζικοϊό αποβάλτε ( σε μια χώρο όπως η Βραζιλία που απαγορεύει τις αμβλώσεις )

Στο χάρτη εμφανίζεται η συχνότητα μικροκεφαλίας στη Βραζιλία μαζί με τις περιοχές που έχει καταγραφεί η αντίστοιχη συχνότητα. Εδώ ο Guardian μας πληροφορεί στις 20 Ιαν 2016 ότι μια Αγγλική εταιρεία βιοτεχνολογίας θα μπορούσε να σώσει τη Βραζιλία με τη χρήση γενετικά τροποποιημένων κουνουπιών της εταιρείας Οxitec όπου αναφέρει ότι η εταιρεία άρχισε πειράματα τον Απρίλιο του 2015 και πέτυχε να μειώσει κατά 82% τον πληθυσμό των αηδών χρησιμοποιώντας στείρα γενετικά τροποποιημένα κουνούπια.

 Ο χάρτης δείχνει την περιοχή Juazeiro όπου η Oxitec δημοσιεύει τα αποτελέσματα των πειραματισμών της υπό τις ευλογίες του WHO τον  ΙΟΥΛΙΟ του 2015.

Η εταιρεία επαίρεται ότι έχει εξουδετερώσει το 95% των κουνουπιών στη περιοχή. Τον Οκτώβριο ξεσπά η επιδημία του Ζικα στην Βραζιλία. Θα μπορούσε η πειραματική απελευθέρωση στείρων κουνουπιών να προκαλέσει την επιδημία του Ζικα και τι πήγε στραβά στην περίφημη βιοτεχνολογία ώστε να χρειάζεται να συγκαλυφθεί μέσω της υποτιθέμενης μικροκεφαλίας στα νεογνά της Βραζιλίας;

Σύμφωνα με την ανάρτηση του theantimediaorg το συγκεκριμένο στέλεχος των κουνουπιών της Oxitec τα ΓΤ κουνούπια αήδους, OX513A, έχουν γενετικά τροποποιηθεί ώστε το μεγαλύτερο μέρος των νεογέννητων κουνουπιών θα πεθάνουν πριν ενηλικιωθούν-αν και η Δρ Ricarda Steinbrecher είχε δημοσιεύσει τις ανησυχίες της σε αναφορά της τον Σεπτέμβριο του 2010 ότι τουλάχιστον 3-4% θα επιβιώσουν από αυτά τα γενετικά τροποιημένα κουνούπια πριν ακόμα η εταιρεία προχωρήσει στην εφαρμογή της.
Φυσικά οι ανησυχίες της όπως και πολλών άλλων επιστημόνων επιδεικτικά αγνοήθηκαν.

Τα γενετικά αυτά τροποιημενα κουνούπια δουλεύουν εναντίον των άγριων κουνουπιών , που δυνητικά φέρουν τους ιους Ζικα , Δαγγειο και Chikungunya με ένα να πολύ συγκεκριμένο τρόπο.
Μόνο τα ΑΡΣΕΝΙΚΑ ΑΗΔΗ κουνούπια επιτρέπονται να απελευθερώνονται που θα ζευγαρώσουν με τα άγρια θηλυκά και καθώς οι γόνοι θα αρχίσουν να γεννιούνται θα πεθάνουν πριν ενηλικιωθουν – ΑΝ η ΤΕΤΡΑΚΥΚΛΙΝΗ δεν υπάρχει στο περιβάλλον κατά την ανάπτυξή τους.

Και εδώ  υπάρχει το πρόβλημα.

Σύμφωνα με ντοκουμέντο τουTrade and Agriculture Directorate Committee for Agriculture από τον Φεβ. 2015 η Βραζιλία είναι η τρίτη σε κατανάλωση παγκοσμίως αντιμικροβιακών στις ζωοτροφές δηλ τρίτη σε κατανάλωση παγκοσμίως σε τετρακυκλίνη. Σύμφωνα με μελέτη  του American Society of Agronomy, et. al.

«Εκτιμάται ότι το 75% των αντιβιοτικών δεν απορροφούνται από τα ζώα και αποβάλλονται ως περιττωματα» Ενα από τα αντιβιοτικα ειδικά αναφερόμενο στη μελέτη για την περιβαλλοντική  παραμονή του είναι η τετρακυκλίνη
H ίδια η oxitec σε εσωτερικό της έγγραφο παραδέχεται ότι η επιβίωση των ΓΤ κουνουπιών της μπορεί να φτάσει έως και 15% παρουσία μικρών επιπέδων τετρακυκλινης.
Φυσικά κανένας δεν μας έχει προειδοποιήσει για το ενδεχόμενο ενα θηλυκό  αηδές κουνουπάκι ΓΤ να μας τσιμπήσει και τι θα μπορούσε να συμβεί αλλά όλοι εύχονται να απελευθερωθούν ακόμη περισσότερα όπως μας προτείνει το ΜΙΤ
{proposition was proffered on January 19, by the MIT Technology Review:

“An outbreak in the Western Hemisphere could give countries including the United States new reasons to try wiping out mosquitoes with genetic engineering.
“Yesterday, the Brazilian city of Piracicaba said it would expand the use of genetically modified mosquitoes …
“The GM mosquitoes were created by Oxitec, a British company recently purchased by Intrexon, a synthetic biology company based in Maryland. The company said it has released bugs in parts of Brazil and the Cayman Islands to battle dengue fever.”}

Βλέποντας την ανακοίνωση του CDC Possible Association Between Zika Virus Infection and Microcephaly — Brazil, 2015 ότι για την

μικροκεφαλία πιθανότατα ευθύνεται ο ιός ζίκα είναι σχεδόν βέβαιο οτι η αιτία δεν είναι αυτή.
Πιο λογικό και περισσότερο πιστευτό, είναι να ακούσουμε τι λένε οι Νοτιοαμερικανοί γιατροί για τις περιοχές όπου συμβαίνουν οι γενετικές ανωμαλίες .

Αυτοί είναι οι γιατροί που πραγματικά νοιάζονται για το τι καταστρέφει τις ζωές και για τις ίδιες τις ζωές που καταστρέφονται.
Έχουμε τέτοιες εκθέσεις , χάρη στην Claire Robinson της GM Watch. Είναι ένας από εκείνους τους ανθρώπους που εξακολουθούν να κάνουν το επάγγελμα της δημοσιογραφίας να σημαίνει κάτι.

Εδώ είναι αποσπάσματα από το πιο πρόσφατο άρθρο της, «Οι γιατροί της Αργεντινής και της Βραζιλίας θεωρούν το νυμφοκτόνο ως πιθανή αιτία της μικροκεφαλίας.»

Σύμφωνα με τους γιατρούς της Αργεντινής η πραγματική αιτία της μικροκεφαλίας των νεογνών είναι ενα νυμφοκτόνο το Pyriproxyfen, φυτοφάρμακο που ανήκει στην κατηγορία των οργανοφωσφωρικών, που δημιουργεί δυσμορφίες στα κουνούπια, το οποίο το 2014 το κράτος
το έβαλε στο πόσιμο νερό ύδρευσης.

Χρησιμοποιήθηκε σε ένα πρόγραμμα ελέγχου από το κράτος με στόχο την εξάλειψη των κουνουπιών που μεταφέρουν ασθένειες.
Οι γιατροί πρόσθεσαν ότι το Pyriproxyfen κατασκευάζεται από την Sumitomo Chemical, μια ιαπωνική εταιρεία « στρατηγικό εταίρο »της Monsanto.

Το Pyriproxyfen είναι ένας αναστολέας της ανάπτυξης των προνυμφών των κουνουπιών, μεταβάλλει τη διαδικασία ανάπτυξης από προνύμφη σε νύμφη και σε ενήλικες, δημιουργώντας έτσι δυσμορφίες στην ανάπτυξη των κουνουπιών, τα σκοτώνει ή τα απενεργοποιεί.

Αναστέλει την ανάπτυξη και τα χαρακτηριστικά των ενηλίκων εντόμων (για παράδειγμα, τα φτερά και τα ώριμα εξωτερικά γεννητικά οργάνα) και την αναπαραγωγική ανάπτυξη. Είναι μια ενδοκρινική διαταραχή και είναι τερατογόνο (προκαλεί γενετικές ανωμαλίες).

Ένα δηλητήριο που προκαλεί γενετικές ανωμαλίες προστέθηκε σκόπιμα στην παροχή νερού το 2014. Ποιός νοιάζεται και γιατί να το συσχετίσουν;
Αλλωστε ο συσχετισμός θίγει συμφέροντα, ενώ αν φταίει ο ιός έχουμε κερδοφορία.

Σε λίγο θα είναι έτοιμο το εμβόλιο.
«Οι Αργεντινοί γιατροί σχολίασαν:« οι δυσπλασίες ανιχνεύθηκαν σε χιλιάδες παιδιά από έγκυες γυναίκες που ζουν σε περιοχές όπου η βραζιλιάνικη κυβέρνηση πρόσθεσε το Pyriproxyfen στο πόσιμο νερό και δεν είναι τυχαίο, ότι το Υπουργείο Υγείας κατηγορεί τον ιό Ζίκα για τη ζημία αυτή .

«Σημείωσαν επίσης ότι ο Ζήκα παραδοσιακά θεωρείται μια σχετικά ήπια νόσος που δεν έχει ποτέ πριν συνδεθεί με γενετικές ανωμαλίες, ακόμη και σε περιοχές όπου έχει μολύνει το 75% του πληθυσμού.
«… Οι γιατροί της Αργεντινής « συμφωνούν με τα ευρήματα μιας ξεχωριστής έκθεσης για το ξέσπασμα του ιού Ζίκα από τους γιατρούς της Βραζιλίας και την οργάνωση των ερευνητών της δημόσιας υγείας », Abrasco.

«Η Abrasco επίσης θεωρεί ως πιθανή αιτία της μικροκεφαλία το Pyriproxyfen. Καταδικάζει τη στρατηγική αυτού του χημικού ελέγχου των κουνουπιών που μεταφέρουν τον ιού Ζίκα, η οποία λένε ότι μολύνει το περιβάλλον, καθώς και τους ανθρώπους και δεν μειώνεται ο αριθμός των κουνουπιών.

Η Abrasco πιστεύει ότι στην πραγματικότητα, αυτή η στρατηγική οδηγείται από τα εμπορικά συμφέροντα της χημικής βιομηχανίας, η οποία είναι ενταγμένη και αναμεμειγμένη στα υπουργεία υγείας της Λατινικής Αμερικής , καθώς και στην Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας και στην Pan American Οργάνωση Υγείας.

«Η Abrasco ονομάζει την βρετανική εταιρεία GM εντόμων την Oxitec του εταιρικού λόμπι που στρεβλώνουν τα γεγονότα σχετικά με τον ιό Ζήκα για να ταιριάζει στη δική της κερδοσκοπική ατζέντα.

Η Oxitec πωλεί κουνούπια ΓM μεταλλαγμένα και τα εμπορεύεται ως προϊόν για την καταπολέμηση της νόσου – μια στρατηγική που καταδικάστηκε από τους γιατρούς της Αργεντινής ως «συνολική αποτυχία, εκτός από την εταιρεία που προμηθεύει τα κουνούπια».

«… Η Abrasco πρόσθεσε ότι η ασθένεια [μικροκεφαλία και άλλες γενετικές ανωμαλίες] είναι επίσης στενά συνδεδεμένη με την υποβάθμιση του περιβάλλοντος: πλημμύρες που προκλήθηκαν από την ξύλευση και τη μαζική χρήση των (ΓΜ) ζιζανιοκτόνων στις καλλιέργειες σόγιας.

πηγή

ΖΙΚΑ και η αηδής ενημέρωση

http://episthmi.blogspot.gr/2016/02/blog-post.html


Επιμέλεια:

Χρ. Μπλάνας Χ.Μ.,

Μ.Ευαγγέλου-Mπλάνα Βιοχημικός Msc

Παραπομπές:

http://www.oxitec.com/press-release-oxitec-mosquito-works-to-control-aedes-aegypti-in-dengue-hotspo/
http://theantimedia.org/zika-outbreak-epicenter-in-same-area-where-gm-mosquitoes-were-released-in-2015/

Chikungunya and Zika: Global Status

http://aanirfan.blogspot.co.uk/2016/01/zika-virus-rockefeller-peace-corps.html
https://jonrappoport.wordpress.com/category/zika/

Click to access MosquitoDocOriginal.pdf


https://en.wikipedia.org/wiki/Aedes
http://bigstory.ap.org/article/fe91a704d6094818926d4b61a44c74e6/colombia-3177-pregnant-women-zika-no-microcephaly