Οι συνήθεις διαγνωστικές εξετάσεις μπορεί απλά να είναι πολύ ευαίσθητες και πολύ αργές για να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού.

Σύγχυση προκάλεσαν οι νέες οδηγίες του CDC αυτήν την εβδομάδα, για το ποιός χρειάζεται να κάνει τέστ για τον κορονοιό, αποκλείοντας άτομα που δεν έχουν συμπτώματα Covid-19 – ακόμα κι αν έχουν πρόσφατα εκτεθεί στον ιό. Δίνοντας ίσως τέλος στην ατελείωτη συζήτηση σχετικά με τις δοκιμές κορονοϊού στις Ηνωμένες Πολιτείες: Οι τυπικές δοκιμές εντοπίζουν τεράστιο αριθμό ατόμων που μπορεί να μεταφέρουν σχετικά ασήμαντες ποσότητες του ιού.

»Η πιο διαδεδομένη δοκιμασία για το νέο κοροναϊό, που ονομάζεται τέστ PCR, παρέχει μια απλή απάντηση ναι-όχι στο ερώτημα εάν ένας ασθενής έχει μολυνθεί. Δεν καθορίζει εαν και πόσο μεταδοτικός είναι ο ασθενής.
Αλλά παρόμοιες δοκιμές PCR για άλλους ιούς προσφέρουν κάποια αίσθηση του πόσο μεταδοτικός είναι ένας μολυσμένος ασθενής.»

«Χρησιμοποιούμε έναν τύπο δεδομένων για όλα, και αυτό είναι μόνο συν ή πλην – αυτό είναι όλο. Το χρησιμοποιούμε για κλινική διάγνωση, για τη δημόσια υγεία, για τη λήψη αποφάσεων πολιτικής.»

»Αλλά ένα ναι-όχι δεν είναι αρκετά καλό, πρόσθεσε. Είναι η ποσότητα του ιού που πρέπει να υπαγορεύσει τα επόμενα βήματα του μολυσμένου ασθενούς. Είναι πραγματικά ανεύθυνο, νομίζω, να παρακάμψω την αναγνώριση ότι πρόκειται για ποσοτικό ζήτημα»,δήλωσε ο Δρ Michael Mina, επιδημιολόγος στο Harvard T.H. Chan School of Public Health.

Η δοκιμή PCR ενισχύει το γενετικό υλικό του ιού πολλαπλασιάζοντας το σε κύκλους. Όσο λιγότεροι κύκλοι απαιτούνται , τόσο μεγαλύτερη είναι η ποσότητα του ιού ή του ιικού φορτίου στο δείγμα. Όσο μεγαλύτερο είναι το ιικό φορτίο, τόσο πιθανότερο μεταδοτικός είναι ο ασθενής.
Αυτός ο αριθμός κύκλων ενίσχυσης που απαιτούνται για την εύρεση του ιού, που ονομάζεται όριο κύκλου, CT δεν περιλαμβάνεται ποτέ στα αποτελέσματα που αποστέλλονται σε γιατρούς και ασθενείς με κορονοϊό, αν και θα μπορούσε να τους πει πόσο μολυσματικοί είναι οι ασθενείς.
Σε δεδομένα τριών συνολικών δοκιμών που περιλαμβάνουν κατώτατα όρια κύκλου, τα οποία συντάχθηκαν από αξιωματούχους στη Μασαχουσέτη, τη Νέα Υόρκη και τη Νεβάδα, έως και το 90% των ατόμων που έδειξαν θετικά δεν έφεραν σχεδόν κανέναν ιό, σύμφωνα με μια κριτική των The Times.

Την Πέμπτη, οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέγραψαν 45.604 νέες περιπτώσεις κοροναϊού, σύμφωνα με μια βάση δεδομένων που διατηρήθηκε από τους The Times. Εάν τα ποσοστά μεταδόσεων στη Μασαχουσέτη και τη Νέα Υόρκη επρόκειτο να εφαρμοστούν σε εθνικό επίπεδο, τότε ίσως μόνο 4.500 από αυτούς τους ανθρώπους, χρειαστεί πραγματικά να απομονωθούν και να υποβληθούν σε ιχνηλάτιση.
Μία λύση θα ήταν να προσαρμόσετε το όριο κύκλου που χρησιμοποιείται τώρα για να αποφασίσετε ότι ένας ασθενής έχει μολυνθεί.

Οι περισσότερες δοκιμές ορίζουν το όριο στα 40, μερικές στα 37. Αυτό σημαίνει ότι είστε θετικοί για τον κοροναϊό εάν η διαδικασία δοκιμής απαιτούσε έως και 40 κύκλους, ή 37, για την ανίχνευση του ιού.
Οι δοκιμές με κατώτατα όρια μπορεί να ανιχνεύσουν όχι μόνο ενεργό ιό, αλλά και γενετικά θραύσματα, υπολείμματα από μόλυνση που δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερο κίνδυνο – παρόμοια με την εύρεση μαλλιών σε ένα δωμάτιο πολύ μετά την αποχώρηση ενός ατόμου, δήλωσε ο Δρ Mina.

Οποιαδήποτε δοκιμή με όριο κύκλου άνω των 35 είναι πολύ ευαίσθητη, συμφώνησε η Juliet Morrison, ιολόγος στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, στο Riverside. »Είμαι σοκαρισμένη που οι άνθρωποι θα πίστευαν ότι το όριο 40 θα μπορούσε να αντιπροσωπεύει ένα θετικό», είπε. Ένα πιο λογικό όριο θα ήταν 30 έως 35, πρόσθεσε.

Ο Δρ Mina είπε ότι θα έβαζε το όριο στα 30, ή και ακόμα λιγότερο. Αυτές οι αλλαγές θα σήμαινε ότι η ποσότητα του γενετικού υλικού στο δείγμα ενός ασθενούς θα πρέπει να είναι 100 φορές έως 1.000 φορές μεγαλύτερη από αυτήν του τρέχοντος προτύπου, ώστε η δοκιμή να επιστρέψει ένα θετικό αποτέλεσμα – τουλάχιστον, ένα που αξίζει να δράσουμε.

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων FDA, δήλωσε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ότι δεν καθορίζει αυτή τα όρια κύκλου που χρησιμοποιούνται για να προσδιορίσουν ποιος είναι θετικός ή αρνητικός και ότι »οι εμπορικοί κατασκευαστές και τα εργαστήρια θέτουν τα δικά τους όρια κύκλου.»Οι κατασκευαστές των τέστ καθορίζουν στους πόσους κύκλους πολλαπλασιασμού του γενετικού υλικού, θα είναι κάποιος θετικός.
Το CDC δήλωσαν ότι εξετάζει τη χρήση μέτρων για τα όρια των κύκλων »για αποφάσεις πολιτικής». Το πρακτορείο είπε ότι θα πρέπει να συνεργαστεί με το F.D.A. και με τους κατασκευαστές συσκευών για να διασφαλίσουν ότι τα μέτρα «μπορούν να χρησιμοποιηθούν σωστά και με βεβαιότητα ότι γνωρίζουμε τι εννοούν».

‘Ο Fauci γνωρίζει τουλάχιστον από τον Ιούλιο του 2020 ότι οι περισσότερες «περιπτώσεις» του Covid είναι ψευδείς. Οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν συνήθως 42-45 κύκλους, λέει ο Fauci ότι κάθε θετικό τεστ πάνω από 35 κύκλους είναι ψευδώς θετικό. Σε αυτό βασίζεται ολόκληρη η πανδημία – ψεύτικα αποτελέσματα δοκιμών. Παρακολουθήστε τον Fauci να το παραδέχεται.»

Οι υπολογισμοί του C.D.C. δείχνουν ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να εντοπιστεί κάποιος ενεργός ιός σε ένα δείγμα πάνω από το όριο των 33 κύκλων. Αξιωματούχοι σε ορισμένα κρατικά εργαστήρια δήλωσαν ότι το C.D.C. δεν τους ζήτησε να σημειώσουν τις τιμές των ορίων των κύκλων ή να τις μοιραστούν με οργανισμούς παρακολούθησης επαφών.
Για παράδειγμα, το κρατικό εργαστήριο της Βόρειας Καρολίνας χρησιμοποιεί το τεστ Thermo Fisher coronavirus, το οποίο ταξινομεί αυτόματα τα αποτελέσματα με βάση μια διακοπή 37 κύκλων. Εκπρόσωπος του εργαστηρίου είπε ότι οι δοκιμαστές δεν είχαν πρόσβαση στους ακριβείς αριθμούς.

Αυτό ισοδυναμεί με μια τεράστια χαμένη ευκαιρία να μάθουμε περισσότερα για την ασθένεια, ανέφεραν ορισμένοι ειδικοί.
‘Είναι απίστευτο για μένα ότι οι άνθρωποι δεν καταγράφουν τις τιμές του C.T. όριου κύκλων, από όλα αυτά τα τεστ – και απλώς επιστρέφουν θετικά ή αρνητικά «, δήλωσε η Angela Rasmussen, ιολόγος στο Πανεπιστήμιο Columbia στη Νέα Υόρκη.
«Θα ήταν χρήσιμες πληροφορίες να γνωρίζουμε όταν κάποιος είναι θετικός, εαν έχει υψηλό ιικό φορτίο ή χαμηλό ιικό φορτίο», πρόσθεσε.

Αξιωματούχοι στο Wadsworth Center, το κρατικό εργαστήριο της Νέας Υόρκης, έχουν πρόσβαση στις τιμές του C.T. από δοκιμές που έχουν επεξεργαστεί και ανέλυσαν τους αριθμούς τους κατόπιν αιτήματος των The Times. Τον Ιούλιο, το εργαστήριο εντόπισε 794 θετικά τεστ, βάσει ενός ορίου 40 κύκλων.
Εάν το όριο ήταν 35 κύκλοι, περίπου οι μισές από αυτές τις δοκιμές θα ήταν αρνητικές. Ενώ μέ όριο τους 30 κύκλους, περίπου το 70 τοις εκατό θα είναι αρνητικές.
Στη Μασαχουσέτη, από το 85 έως το 90 τοις εκατό των ατόμων που έδειξαν θετικά τον Ιούλιο με όριο κύκλου 40 θα θεωρούνταν αρνητικοί εάν το όριο κύκλων ήταν 30 κύκλοι, δήλωσε ο Δρ Mina. »Θα έλεγα ότι κανένας από αυτούς τους ανθρώπους δεν θα έπρεπε να ιχνηλατούνται, ούτε ένας», είπε.

Άλλοι ειδικοί που ενημερώθηκαν για αυτούς τους αριθμούς μείναν έκπληκτοι.
»Είμαι πραγματικά σοκαρισμένος που θα μπορούσε το όριο να είναι τόσο υψηλό – να έχουμε τόσο μεγάλο ποσοστό θετικών τέστ με τόσο υψηλό το C.T.», δήλωσε ο Δρ Ashish Jha, διευθυντής του Harvard Global Health Institute.»αλλάζει πραγματικά τον τρόπο που πρέπει να σκεφτόμαστε τις δοκιμέ»
Ο αριθμός των ατόμων με θετικά αποτελέσματα που δεν είναι μολυσματικοί είναι ιδιαίτερα ανησυχητικός, δήλωσε ο Scott Becker, εκτελεστικός διευθυντής της Ένωσης Εργαστηρίων Δημόσιας Υγείας.

Τα άτομα που έχουν μολυνθεί από τον ιό είναι πιο μολυσματικά από μια ή δύο ημέρες πριν εμφανιστούν τα συμπτώματα έως περίπου πέντε ημέρες μετά, πρόσθεσε ο Δρ Mina.

The New York Times Your Coronavirus Test Is Positive. Maybe It Shouldn’t Be.

Υπάρχει τεράστια διαφορά, ανάμεσα σε κάποιον θετικό σε 30 κύκλους και σε κάποιον μετά από 40.

Η μεγάλη πλειοψηφία των θετικών δοκιμών (έως και 90%) μετά τον Απρίλιο ήταν άτομα με πολύ χαμηλό ιικό φορτίο, πιθανότατα χωρίς ενεργό ιό, και ΜΗ μεταδοτικά.

Εάν έρθετε σε επαφή με τον ιό, τα Τ-κύτταρα που έχετε από κοινές λοιμώξεις του κρυολογήματος τον σκοτώνουν πριν αρρωστήσετε.

81% ΤΩΝ ΜΗ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΣΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΙΟ ΕΙΧΑΝ ΑΝΟΣΙΑ. »και η επικύρωση της ομοιότητας με τους κοινούς ιούς του κρυολογήματος του ανθρώπου παρείχε μια λειτουργική βάση για τη διατυπωμένη ετερόλογη ανοσία. Οι διασταυρούμενοι επίτοποι SARS-CoV-2 Τ-κυττάρων αποκάλυψαν προϋπάρχουσες αποκρίσεις Τ-κυττάρων στο 81% των μη εκτεθειμένων ατόμων, και η επικύρωση της ομοιότητας με τους κοινούς ιούς του κρυολογήματος του ανθρώπου παρείχε μια λειτουργική βάση για τη διατυπωμένη ετερόλογη ανοσία [9] στην SARS-CoV- 2 λοίμωξη [10,11].

ΑΛΛΑ θα εξακολουθείτε να εμφανίζεστε ως »θετικοί» στην PCR λόγω του παράλογου επιπέδου πολλαπλασιασμού του γενετικού υλικού (μέσω αντιγραφής) που πιάνει ακόμη και νεκρά ιικά συντρίμμια. (Και θα παραμείνετε «θετικοί» σύμφωνα με την PCR για αρκετές εβδομάδες ή ακόμα και για αρκετούς μήνες.)

Η »ασυμπτωματική εξάπλωση’είναι μια ανοησία και η υποχρεωτική μάσκα για εκατομμυρία ανθρώπους αποτελεί έγκλημα, κατά της ανθρωπότητας. Σίγουρα, με τόσες πολλές περιπτώσεις, πρέπει να υπάρχουν μερικές περίεργες περιπτώσεις ατόμων με πολύ υψηλό ιικό φορτίο, αλλά χωρίς συμπτώματα. Αλλά σε γενικές γραμμές, είναι ακριβώς το αντίθετο και ακόμη και η πλειονότητα των θετικών στα τεστ έχουν πολύ χαμηλό ιικό φορτίο για να μεταδοθεί.

Σύμφωνα με το CDC.

Απο τους συνολικά 153 504 θανάτους που καταγράφηκαν, ως θάνατοι κοβιντ-19, μόνο το 6% ( 9 210) ΕΊΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΊ ΘΑΝΑΤΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΣΟ ΚΟΒΙΝΤ.

Το 94% έιχαν 2 και 3 υποκείμενες νόσους, στην συντριπτική πλειοψηφία ήταν ηλικιωμένοι. 90% ήταν στα γηροκομεία.

Το CDC παρακολουθεί covid θανάτους εβδομαδιαίως βάσει των κωδικών των πιστοποιητικών θανάτου.

Οι κωδικοί μπορούν να υποδηλώνουν »υποτιθέμενη» ή »διαγνωσμένη» περίπτωση. Δηλαδή με τα νέα δεδομένα, από τις διαγνωσμένες περιπτώσεις, η συντριπτική πλειοψηφία, όπως αναφέρει το άρθρο των New York Times είναι εσφαλμένες θετικές περιπτώσεις.

Aρα πόσα ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΗΣ ΚΟΒΙΝΤ-19;;;;;

Ποσοστό θανάτων ατόμων που πέθαναν απευθείας από την Covid19

Ποσοστό θανάτων ατόμων που πέθαναν ΜΕ Covid19.

ΔΕΙΤΕ ΠΙΝΑΚΑΣ 3

Comorbidities

Table 3 shows the types of health conditions and contributing causes mentioned in conjunction with deaths involving coronavirus disease 2019 (COVID-19). For 6% of the deaths, COVID-19 was the only cause mentioned. For deaths with conditions or causes in addition to COVID-19, on average, there were 2.6 additional conditions or causes per death. The number of deaths with each condition or cause is shown for all deaths and by age groups.

Σχετικά άρθρα

Το επιστημονικό έγκλημα του τέστ PCR για τον κορονοιό. Μέρος τρίτο.

Είστε μολυσματικοί εάν έχετε θετικό αποτέλεσμα εξέτασης PCR για την COVID-19;

Διαγνωστικά τέστ για τον κορωναιό. Πόσο σίγουροι είμαστε;

Η φανταστική πανδημία

Καμία απόδειξη ότι το RNA του νέου κορονοιού είναι ιικής προέλευσης;

Μπορεί η διαγνωστική εξέταση για την COVID-19, να ανιχνεύσει ιούς;

Μια υπόθεση για ιατρικούς ντετέκτιβς. Covid-19