Έχουν προκύψει στοιχεία που θέτουν σε σοβαρή αμφισβήτηση σχετικά με την αυθεντικότητα των κλινικών δοκιμών που διεξήγαγαν η BioNTech (Κάτοχος Άδειας Κυκλοφορίας) και η Pfizer για να αποδείξουν την πιστότητα του προϊόντος τους, που αποδεικνύουν ότι η πρωτεΐνη ακίδας του SARS-CoV-2 εκφράζεται μόνο στα κύτταρα από το τροποποιημένο με νουκλεοζίτες mRNA εμβόλιο Pfizer-BioNTech Covid-19 (BNT162b2).

Πραγματοποιήθηκαν διάφορες δοκιμές Western Blot για την αξιολόγηση της πρωτεϊνικής έκφρασης του mRNA σε κύτταρα HEK διαμολυσμένα με το εμβόλιο που ελήφθη από διαφορετικές παρτίδες. Με τη χρήση αυτής της τεχνικής, οι εκφραζόμενες πρωτεΐνες εμφανίστηκαν ως «ζώνες» με εξαιρετικά ασυνήθιστη εμφάνιση.

Ορισμένοι ανεξάρτητοι επιστημονικοί εμπειρογνώμονες έχουν περιγράψει αυτές τις Western Blots ως τα αποδεικτικά στοιχεία «όπλο που καπνίζει» (ιδίως την «επανάληψη» των αποτελεσμάτων), τα οποία υποδηλώνουν ότι η BioNTech και η Pfizer παραποίησαν βασικά δεδομένα στο πλαίσιο των υποβολών τους στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και στον Ομοσπονδιακό Οργανισμό Φαρμάκων για την εξασφάλιση της έγκρισης επείγουσας χρήσης (υπό όρους) και αργότερα της έγκρισης άδειας κυκλοφορίας του προϊόντος τους.

Τα αποδεικτικά στοιχεία-βόμβα έπεσαν χωρίς να δημιουργηθεί κανένας κυματισμός στη θάλασσα των ζυμωμένων σκανδάλων που ξεβράζονται στις ακτές της φαρμακευτικής εταιρείας-κολοσσού και του συνεργάτη της, της BioNTech. Ωστόσο, ορισμένοι στην επιστημονική κοινότητα έχουν λάβει υπόψη και έχουν γράψει για αυτό το σκάνδαλο, γνωστό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως #Blotgate.

Το γεγονός ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν πραγματικά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι η Pfizer και η BioNTech ενέχονται σε απάτη κατασκευάζοντας κρίσιμα δεδομένα θα είχε σημαντικές επιπτώσεις. Για παράδειγμα, το καθεστώς αποζημίωσής τους (προστασία από οποιαδήποτε νομική ευθύνη που προκύπτει από θανάτους ή τραυματισμούς που προκαλούνται από το προϊόν τους) που ήταν γραμμένο στα συμβόλαια αγοράς τους και υπογεγραμμένο από πολλές χώρες, θα έπαυε να ισχύει.

Τα δόλια δεδομένα που παρέχονται από την BioNTech/Pfizer σχετικά με την ποιότητα του νέου τους εμβολίου mRNA εγείρουν επίσης και άλλα σημαντικά ερωτήματα:

  1. Πώς τα δεδομένα «αντιγραφής και επικόλλησης» πέρασαν από το ραντάρ των ρυθμιστικών αρχών;
  2. Πώς το Journal of Pharmaceutical Sciences δημοσίευσε τα ίδια δεδομένα που έμοιαζαν με απάτη και τα οποία παρουσιάστηκαν σε μια εργασία που χρηματοδοτήθηκε από την Pfizer και γράφτηκε από υπαλλήλους της Pfizer και της BioNTech (Patel et al.);
  3. Ποιες πρωτεΐνες εκφράζονται σε ανθρώπινα κύτταρα από το εμβόλιο τροποποιημένο mRNA, εκτός από την πρωτεΐνη ακίδας SARS-CoV-2;
  4. Γιατί δεν έχει δημοσιευθεί ποτέ η γονιδιωματική αλληλουχία της εκφρασμένης πρωτεΐνης του εμβολίου mRNA;

Τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του EMA που διέρρευσαν και άλλα εμπιστευτικά έγγραφα

Τον περασμένο Ιούνιο, το Trial Site Newsαποκάλυψε το σκάνδαλο των μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων που διέρρευσαν και των εμπιστευτικών εγγράφων που σχετίζονται με την Pfizer/BioNTech, με μια εμπεριστατωμένη ανάλυση και μια έκθεση παρακολούθησης .

Οι καταστροφικές λεπτομέρειες και στις δύο εκθέσεις αποκάλυψαν πώς οι βασικοί ρυθμιστές όπως ο EMA, ο FDA, η Health Canada και το MHRA είχαν πλήρη επίγνωση της σημαντικής μείωσης της ακεραιότητας του RNA (η οποία αποτελεί κρίσιμο χαρακτηριστικό ποιότητας) σε ~55% στις εμπορικές παρτίδες (Διαδικασία 2 : παραγωγή μεγάλης κλίμακας) του εμβολίου Pfizer-BioNTech Covid-19 σε σύγκριση με ~ 78% στις κλινικές παρτίδες (Διαδικασία 1: παραγωγή μικρής κλίμακας).

Το επίπεδο ακεραιότητας RNA είναιένα μέτρο του πόσο ανέπαφα είναι τα τροποποιημένα μόρια mRNA στο εμβόλιο. Η εξήγηση του τι αποτελείται ένα άθικτο μόριο mRNA μπορεί να εξαχθεί από την ακόλουθη εργασία των Patel et al , που γράφτηκε από ερευνητές της Pfizer και της BioNTech.

»Το 5′-κάλυμμα, η οδός 3′-πολυ-αδενυλίωσης (poly(A) tail) και ολοκληρωμένο mRNA μεταγραφής της αλληλουχίας του αντιγόνου-στόχου είναι κρίσιμα ποιοτικά χαρακτηριστικά για το συστατικό mRNA στα εμβόλια COVID-19. Αυτά τα χαρακτηριστικά εξασφαλίζουν τη σταθερότητα του μεταγράφου και τη μεταφραστική αποτελεσματικότητα για την παραγωγή της προβλεπόμενης πρωτεΐνης αντιγόνου».

Όσο χαμηλότερο είναι το επίπεδο ακεραιότητας, υποδηλώνει μεγαλύτερη ποσότητα κατακερματισμένων ή περικομμένων (μη άθικτων, καθώς λείπει είτε ένα 5′-κάλλυμα είτε μια ουρά poly(A) tail) ειδών mRNA που υπάρχουν στις παρτίδες. Από τα έγγραφα που διέρρευσαν, γνωρίζουμε ότι τα κατακερματισμένα είδη ταξινομήθηκαν ως «προσμίξεις που σχετίζονται με το προϊόν» από τις ρυθμιστικές αρχές.

Ένα έγγραφο από μια κρίσιμη συνάντηση της 26ης Νοεμβρίου 2020 μεταξύ της ρυθμιστικής αρχής (EMA) και της Pfizer/BioNTech αποκάλυψε το ανησυχητικό γεγονός ότι αυτή η «σημαντική ένσταση» «λύθηκε» με την απλή μείωση του προτύπου στο 50%, ακόμη και όταν η Pfizer ισχυρίστηκε ότι: » Η αποτελεσματικότητα του φαρμακευτικού προϊόντος εξαρτάται από την έκφραση του παραδοθέντος RNA, το οποίο απαιτεί ένα επαρκώς άθικτο μόριο RNA .» Επιπλέον, το επίπεδο που ορίστηκε ήταν σημαντικά χαμηλότερο από το ελάχιστο όριο του 70% που είχε ορίσει η Acuitas Therapeutics.

Αυτή η μείωση του προτύπου για να επιτραπεί ο κατακερματισμός ή η περικοπή έως και του μισού του τροποποιημένου mRNA στα εμβόλια έγινε στο πλαίσιο μιας άλλης ανησυχητικής ανησυχίας που προέκυψε από αυτές τις ακαθαρσίες: « την πιθανότητα μεταφρασμένων πρωτεϊνών εκτός από την προβλεπόμενη πρωτεΐνη ακίδας (S1S2) που προκύπτουν από περικομμένα και/ή τροποποιημένα είδη mRNA θα πρέπει να αντιμετωπιστούν . (πάρθηκε από το στιγμιότυπο οθόνης παρακάτω)

Ο αντίκτυπος στην ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου που προέκυψε από τη »»πιθανότητα μεταφρασμένων πρωτεϊνών διαφορετικών από την προβλεπόμενη πρωτεΐνη ακίδας’‘ ήταν εντελώς άγνωστος στους ρυθμιστές και τους κατασκευαστές.

Επιπλέον, η έκθεση κυλιόμενης ανασκόπησης του EMA που διέρρευσε από τον Νοέμβριο του 2020, αποκάλυψε πώς ο αιτών [BioNTech] απέτυχε να χαρακτηρίσει επαρκώς την πρωτεΐνη που εκφράζεται από το τροποποιημένο mRNA του εμβολίου.

«Μια σοβαρή ανεπάρκεια του τμήματος χαρακτηρισμού είναι ότι δεν παρουσιάζεται βιολογικός χαρακτηρισμός και ότι δεν περιγράφεται ο τρόπος δράσης. Αυτό δεν κρίνεται αποδεκτό και ο φάκελος πρέπει να ενημερωθεί με σχετικές πληροφορίες . Παρόλο που δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί πλήρης βιολογικός χαρακτηρισμός για το DS (φαρμακευτική ουσία, δηλαδή το modRNA), η στρατηγική για τον προσδιορισμό της δραστικότητας και η σχετική(-ες) λειτουργική(-ές) δοκιμασία(-ες) θα πρέπει να περιγράφονται στην ενότητα 3.2.S.3…..

Περαιτέρω, παρατηρείται ότι στην ενότητα Ιστορικό ανάπτυξης και συγκρισιμότητα (3.2.S.2.6), το μέγεθος της εκφραζόμενης πρωτεΐνης αξιολογείται με in vitro έκφραση ακολουθούμενη από Western blot.Τα αποτελέσματα που λαμβάνονται με αυτή τη μέθοδο θα μπορούσαν να θεωρηθούν ως βιολογικός χαρακτηρισμός και θα πρέπει να συμπεριληφθούν στην ενότητα 3.2.S.3. Η μέθοδος χρειάζεται περαιτέρω περιγραφή και τα αποτελέσματα πρέπει να χαρακτηρίζονται επαρκώς».

Πηγή: Rappaport Rolling Review Report Επισκόπηση LoQ-COVID-19 mRNA Vaccine BioNTech.

Τα δεδομένα Western Blot, που υποβλήθηκαν από τον Κάτοχο Άδειας Κυκλοφορίας [BioNTech], ήταν απάντηση στο αίτημα της ρυθμιστικής αρχής, το οποίο αποτέλεσε συγκεκριμένη υποχρέωση που έπρεπε να εκπληρωθεί για να εξασφαλιστεί η έγκριση της άδειας κυκλοφορίας.

«Είναι πιθανό ότι τα κατακερματισμένα είδη δεν θα οδηγήσουν σε εκφρασμένες πρωτεΐνες, λόγω της αναμενόμενης χαμηλής σταθερότητάς τους και της χαμηλής μεταφραστικής τους αποτελεσματικότητας (βλ. παρακάτω).
Ωστόσο, η έλλειψη πειραματικών δεδομένων για αποκομμένο RNA και τις εκφραζόμενες πρωτεΐνες δεν επιτρέπει οριστικό συμπέρασμα και χρειάζεται περαιτέρω χαρακτηρισμός. Ως εκ τούτου, εξακολουθούν να παρέχονται πρόσθετα δεδομένα χαρακτηρισμού ως ειδική υποχρέωση (SO1)».

Πηγή: Απόσπασμα από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) European Public Assessment Report (EPAR ) για το εμβόλιο BioNTech/Pfizer

Τα δεδομένα που παρείχε ο MAH για την εκπλήρωση αυτής της ειδικής υποχρέωσης βρίσκονται στο επίκεντρο της παρούσας ερευνητικής έκθεσης.

Το western blot είναι μια τεχνική που χρησιμοποιείται για την ταυτοποίηση και τον διαχωρισμό συγκεκριμένων πρωτεϊνών από ένα μείγμα πρωτεϊνών που έχουν εξαχθεί από κύτταρα, με βάση το μοριακό τους βάρος (που μετράται σε kDa = κιλά Daltons), μέσω ηλεκτροφόρησης γέλης.

Μπορεί να ειπωθεί ότι ένας περιορισμός αυτής της τεχνικής είναι ότι ελέγχει μόνο τις πρωτεΐνες που ενδιαφέρουν που είναι ειδικές για τον τύπο των αντισωμάτων που χρησιμοποιούνται στο πείραμα. Στην προκειμένη περίπτωση, στα πειράματα χρησιμοποιήθηκαν μόνο τα αντισώματα SI και S2 (ειδικά για την πρωτεΐνη ακίδας S1S2).. Επομένως, θα είχε βρεθεί μόνο πρωτεΐνη ακίδας S1S2, καθώς ήταν η μόνη πρωτεΐνη που αναζητούσαν (Pfizer/BioNTech). Έτσι, ακόμη και αν υπήρχαν άλλες νέες πρωτεΐνες (ίσως εκφραζόμενες παρεκκλίνουσες πρωτεΐνες από τα περικομμένα είδη mRNA), θα είχαν περάσει απαρατήρητες με τη χρήση αυτού του είδους της δοκιμής.

Το πρόβλημα με το «Western Blots» της Pfizer/BioNTech

Το πρόβλημα με το «Western Blots» της Pfizer/BioNTech.
Δεν φαίνεται να είναι καθόλου Western Blots, παρόλο που ισχυρίστηκαν ως τέτοιες από την Pfizer/BioNTech και έγιναν εύκολα αποδεκτές από τις ρυθμιστικές αρχές και δημοσιεύθηκαν – χωρίς ερωτήσεις – από το Journal of Pharmaceutical Sciences.

Έτσι μοιάζει ένα συμβατικό Western Blot:

Κάθε λωρίδα ή στήλη δείχνει τι παράγεται (και μπορεί να δεσμευτεί από τα επιλεγμένα αντισώματα) σε ένα πείραμα. Στην εικόνα Α, η λωρίδα «D12 cont. παράγει τρεις πρωτεΐνες, μία γύρω στα 40 kDa με τη μεγαλύτερη παρουσία (πιο σκούρα ζώνη), μία γύρω στα 30 kDa με μικρότερη παρουσία (πιο ανοιχτή) και μία γύρω στα 27 kDa με τη μικρότερη παρουσία (πολύ ανοιχτή ζώνη). Σημειώστε ότι κάθε φρεάτιο είναι ακανόνιστο και όλες οι οριζόντιες σειρές έχουν σχήμα «τόξου». Αυτά είναι χαρακτηριστικά της φυσικής της θέρμανσης και της συρρίκνωσης των πηκτωμάτων.

Αυτό είναι που η BioNTech/Pfizer υπέβαλε ως Western blots στον FDA σε απάντηση των ερωτημάτων τους γύρω στον Νοέμβριο του 2020.

Παρατηρήστε τις απόλυτα τετράγωνες ζώνες και τις απόλυτα οριζόντιες σειρές, χωρίς καθόλου κηλίδες από αυτές τις κηλίδες Western.

Ένας διδακτορικός χημικός από το Χονγκ Κονγκ με εμπειρία στην έρευνα mRNA (ο οποίος επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμος) μου παρείχε το ακόλουθο υλικό που υποδηλώνει έντονα ότι οι κηλίδες Western της Pfizer/BioNTech ήταν κατασκευασμένες (αντιγραφή και επικόλληση). Παρόμοια στοιχεία από τον ίδιο χημικό παρουσιάστηκαν επίσης σε ένα ιστολόγιο από έναν άλλο ανώνυμο εμπειρογνώμονα, γνωστό ως «A Midwestern Doctor».

Παρακάτω, είναι μια μεγεθυμένη εικόνα μιας σειράς από τις πρωτεϊνικές «ζώνες». Παρατηρήστε την τέλεια σειρά των εικονοστοιχείων. Τα αυθεντικά western blots δεν θα έμοιαζαν ποτέ έτσι.

 

Ο διάβολος βρίσκεται στις λεπτομέρειες

Αυτός ο ειδικός μπόρεσε να ποσοτικοποιήσει τις ζώνες χρησιμοποιώντας ένα λογισμικό ανάλυσης εικόνας, το χρηματοδοτούμενο από το NIH, ανοικτού κώδικα ImageJ και τις απεικόνισε σε γραφήματα που παρουσιάζονται παρακάτω. Ο κάθετος άξονας μετρά το σκοτάδι της ζώνης, σε κλίμακα από 0 (μαύρο) – 255 (λευκό) και ο οριζόντιος άξονας απεικονίζει τη θέση.

Σημειώστε τα προφίλ των διαγραμμάτων (που εμφανίζονται κάτω από τις κηλίδες Western) που αντιπροσωπεύουν τις δύο διαφορετικές πρωτεΐνες (2 σειρές ζωνών). Οι ζώνες είναι χρωματικά κωδικοποιημένες και αναγνωρίζονται με ένα γράμμα. Όπου βλέπετε να επαναλαμβάνεται η ίδια ζώνη με το ίδιο γράμμα και το ίδιο χρώμα, αυτό δείχνει ότι η ζώνη ή οι ζώνες αυτές έχουν αντιγραφεί και επικολληθεί, είτε ως ομάδα είτε μεμονωμένα.

Αυτές οι ζώνες ήταν από τέσσερις διαφορετικές παρτίδες του εμβολίου. Δεδομένης της μεταβλητότητας μεταξύ των παρτίδων, που τεκμηριώνεται στις προηγούμενες αναφορές μου, είναι εκπληκτικό το το γεγονός ότι μπορούμε να δούμε αυτού του είδους την αντιγραφή σε όλες τις παρτίδες. Αυτές οι «αντιγραμμένες και επικολλημένες» ζώνες δεν θα υπήρχαν ποτέ με αυθεντικά εκτελεσμένες κηλίδες Western σε τέσσερις διαφορετικές παρτίδες, καθεμία επιμολυνμένη σε έξι διαφορετικές συγκεντρώσεις, για τις οποίες κάθε πείραμα είχε ως αποτέλεσμα δύο διαφορετικές πρωτεΐνες. Μπορείτε να δείτε ένα βίντεο εδώ , το οποίο δείχνει οπτικά πώς έχουν αντιγραφεί και επικολληθεί τέλεια αυτές οι κορυφές.

Τα προφίλ των γραφικών παραστάσεων των αυθεντικών κηλίδων Western μοιάζουν ως εξής:

Οι ασυνήθιστης εμφάνισης κηλίδες Western που έγιναν δεκτές από τον ΕΜΑ

Το ακόλουθο στιγμιότυπο οθόνης προέρχεται από μια αναθεωρημένη έκθεση αξιολόγησης από τον EMA γύρω στον Ιούλιο του 2021, πολλούς μήνες μετά τις υποβολές του MAH στον FDA. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Western blot που παρουσιάζεται εδώ, είναι ένα εκτυπωμένο αντίγραφο που σαρώθηκε και υποβλήθηκε στη ρυθμιστική αρχή από το MAH. Είναι σοκαριστικό το γεγονός ότι ο EMA θα δεχόταν μια Western που έμοιαζε έτσι. Παρατηρήστε τις πολύ παχιές και κανονικού σχήματος ζώνες, οι οποίες είναι εξαιρετικά ασυνήθιστες.

Το αντεπιχείρημα

Ένα αντεπιχείρημα είναι ότι οι western blots της Pfizer/BioNTech δεν έγιναν χειροκίνητα αλλά αυτοματοποιημένα. Πρόκειται για την περίπτωση όπου τα δείγματα πρωτεϊνών φορτώνονται σε μια μικροπλάκα, τα δείγματα ηλεκτροφορούνται σε τριχοειδή και στη συνέχεια παρέχονται ψηφιακές προσομοιώσεις των αποτελεσμάτων. Μια σύγκριση των αυτοματοποιημένων western blots με ένα συμβατικό φαίνεται παρακάτω.

Το πλαίσιο Α είναι ένα συμβατικό Western blot, ενώ τα πλαίσια Β και Γ εμφανίζουν αυτοματοποιημένα Western blot, σε διπλές γραμμές: λωρίδες 1=2, 3=4, 5=6 σε σχέση με την ταυτότητα και τη συγκέντρωση αυτού που αναλύθηκε. Παρ’ όλα αυτά, οι ζώνες που προσομοιώνονται από αυτά τα αποτελέσματα είναι ελαφρώς διαφορετικές τόσο ως προς την ένταση (που σχετίζεται με τη συγκέντρωση) όσο και ως προς τη θέση. Αυτό φαίνεται από την επέκταση του πίνακα C.

(Ο πίνακας C επεκτάθηκε)

Επομένως, ο ισχυρισμός ότι τα Western blots, της Pfizer/BioNTech ήταν αυτοματοποιημένα, είναι απίθανο να είναι ακριβής.

Επιπλέον, η γλώσσα που χρησιμοποιήθηκε και στα τρία έγγραφα όπου εμφανίστηκαν αυτές οι κηλίδες, χρησιμοποίησε την ίδια ορολογία (gels, wells, Westerns) όταν εκτελούσε χειρωνακτική πειραματική εργασία συμβατικών Western. Επίσης, δεν θα βρίσκατε διπλασιασμό των ζωνών (στη θέση και στο βάθος των κορυφών) που υπήρχε στα Western blotsπου που παραδόθηκαν από το MAH. Το γεγονός ότι μια κανονική εμφάνιση Western blot παρουσιάστηκε στις υποβολές του MAH προσθέτει στη σύγχυση ολόκληρου αυτού του σκανδάλου. Αποδείχθηκε ότι ήταν ικανοί να το κάνουν. (Η παρακάτω εικόνα δείχνει μια κανονική εμφάνιση Western blot που παρέχεται από τον κατασκευαστή του εμβολίου.) Θα συζητήσω τη σημασία του Σχήματος 8 και τις ανωμαλίες του στο μέρος 2 της έκθεσής μου.

Σύμφωνα με τη ρυθμιστική αρχή (τον EMA) αυτή η ειδική υποχρέωση (SO1) της παροχής χαρακτηρισμού της δραστικής ουσίας (τροποποιημένο mRNA) και του τελικού προϊόντος (τροποποιημένο mRNA ενθυλακωμένο από λιπιδικά νανοσωματίδια) «εκπληρώθηκε» χωρίς να τεθούν περαιτέρω ερωτήσεις και «διαγράφηκε από τον κατάλογο των ειδικών υποχρεώσεων». Το στιγμιότυπο οθόνης που ακολουθεί προέρχεται από ένα δημόσια διαθέσιμο έγγραφο του EMA .

Ένας άλλος ανώνυμος επιστημονικός εμπειρογνώμονας, γνωστός ως Jikkyleaks , σχολίασε το σκάνδαλο Western blot BioNTech/Pfizer, δηλώνοντας: ‘Οι [αυτοματοποιημένες WB] δεν χρησιμοποιούνται ποτέ ως οριστικό πείραμα σε μια εργαστηριακή κατάσταση. Είναι απλώς αναπαραστάσεις γραφημάτων της ηλεκτροφόρεσης από υπολογιστή και όχι γουέστερν. Άρα ακόμα κι αν δεν είναι πλαστά, δεν αποτελούν επαλήθευση κανενός πειράματος. Είναι σαν να βγάζεις μια φωτογραφία ενός Πικάσο και να λες ότι αυτή είναι η απόδειξη ότι έχεις τον αυθεντικό Πικάσο. Ποιος θα το πίστευε αυτό

Λοιπόν, οι ρυθμιστικές αρχές το έκαναν προφανώς.

Μια εβδομάδα πριν από τη δημοσίευση αυτής της έκθεσης, παρασχέθηκε δικαίωμα απάντησης στον FDA, τον EMA, την BioNTech, την Pfizer και το Journal of Pharmaceutical Sciences για να απαντήσουν στη σοβαρή φύση αυτών των ισχυρισμών περί απάτης, αλλά δεν ελήφθη καμία απάντηση. Ένας εκπρόσωπος του FDA απάντησε λέγοντας ότι θα εξετάσει το θέμα, αλλά δεν υπήρξε ποτέ περαιτέρω επαφή.

Στο Μέρος 2, ερευνώ το σκάνδαλο που είναι γνωστό ως #Humpgate, ρίχνοντας μια περαιτέρω ματιά στα περικομμένα είδη mRNA-τις ανώμαλες πρωτεΐνες (συντομευμένα πεπτίδια- όχι την πρωτεΐνη ακίδα πλήρους μήκους) που εκφράζονται in vitro εξαιτίας τους- τις πιθανές αιτίες και τις ευρύτερες επιπτώσεις όλων αυτών σχετικά με την ασφάλεια του εμβολίου της Pfizer/BioNTech.

πηγή

https://www.trialsitenews.com/a/startling-evidence-suggests-biontech-and-pfizer-falsified-key-data-part-1-e2595e7f

Startling Evidence Suggests BioNTech and Pfizer Falsified Key Data: Part 1